Notebookcheck

Huawei Band 6 en Honor Band 6 in review: Honor verliest het opnieuw van de laatste gezamenlijke fitnesstracker

De laatste dans. De Band 6 markeert het einde van de nauwe relatie tussen de smartwatches en fitnesstrackers van Honor en zijn voormalige moederbedrijf Huawei. Opnieuw verkennen we de subtiele verschillen die Huawei's wearable in het verleden altijd net iets beter hebben gemaakt dan Honor's bijna identieke exemplaar. De laatste verliest het ook in deze laatste vergelijkende review.
Inge Schwabe (vertaald door DeeppL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Honor Band 6
Beeldscherm
1.47 inch, 194 x 368 pixel 282 PPI, Full-Touchscreen, AMOLED, glimmend: ja
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊖, Sensoren: Optical Heart Rate
Charging
fast charging / Quickcharge
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 1 button, Toetsenbordverlichting: ja, Health-App, 24 Maanden Garantie, 5 ATM, waterproof
Prijs
49,90 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Huawei Band 6
Geheugen
1 MB 
Beeldscherm
1.47 inch, 368 x 194 pixel 294 PPI, full touchscreen, OLED, glimmend: ja
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊖, Sensoren: 6-axis IMU sensor: Accelerator, gyroscope, optical heart rate
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.0 BLE
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 11.5 x 25.4 x 43
Batterij
180 mAh Lithium-Polymer
Charging
fast charging / Quickcharge
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 1 button, Huawei Band 6, charging adapter, quick-start guide, safety instructions, warranty card, Huawei Health, 24 Maanden Garantie, Compatibility: Android 5.0 , iOS 9.0 ; 5 ATM
Gewicht
18 g
Prijs
59 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Behuizing en connectiviteit - Band 6 zonder GPS

Qua uiterlijk hebben beide wearables meer overeenkomsten met deSmartwatches van de respectievelijke merkendie in september vorig jaar werden geïntroduceerd dan met hun directe voorgangers, de Huawei Band 4en deHonor Band 5. Met een diagonale grootte van 1,47 inch staat het OLED-display dichter bij de 1,64 inch van deHuawei Watch Fitdan bij het 0,95 inch display van de Huawei Band 4enHonor Band 5. Dat is jammer voor een fitnesstracker: Terwijl Huawei deBand 4 Pro nog aanboodin een variant met GPS, bepaalt de Band 6 de locatie van zijn gebruiker niet bij zowel het Honor - als het Huawei-model, omdat ze beide geen GPS hebben.

Geen van beide heeft een always-on display, en de helderheid kan alleen handmatig worden aangepast in vijf niveaus. Niveau 2 volstond in de test binnenshuis; dit was meestal ook in orde voor gebruik buitenshuis, maar in de zon was het soms te zwak.

Alle behuizingen zijn waterbestendig tot 5 ATM. Honor onderscheidt zich visueel met een Honor logo dat in de behuizing is gestanst en een in rood geaccentueerde knop. Terwijl alleen de bandkleuren van de eerste dochteronderneming variëren (Meteorite Black, Sandstone Gray, en Coral Pink), combineert Huawei de banden in Graphite Black en Forest Green met zwart, en de banden in Sakura Pink en Amber Sunrise, aan de andere kant, zijn voorzien van een goudkleurige behuizing. Beide hebben een licht metallic afwerking, maar ze zijn gemaakt van plastic zoals Honor's modellen.

Setup en bediening - Honor zal binnenkort zijn eigen app hebben

Om de Band 6 te koppelen met een Android smartphone of iPhone, heb je de Huawei Health app nodig. Volgens Honor werkt het bedrijf al aan een eigen app. Ongeacht het ontwerp is dit voordelig in de zin dat de Huawei app in Google's Play Store niet is bijgewerkt sinds het conflict met de VS. Zolang dit niet verandert, is de nieuwste versie alleen beschikbaar via de Huawei App Gallery. De Gezondheid-app is daarentegen eenvoudig te installeren op de iPhone.

Je kunt in de app meldingen en gezondheidsmonitoring configureren en ook extra watch faces downloaden voor de bandjes vanuit de Watch Face Store.

De tracker screenshots in onze review zijn voornamelijk van de Huawei Band 6; terwijl de laatste twee updates ontving tijdens de testperiode, ontbrak de Duitse taal optie nog steeds op Honor's review sample tot het einde van onze review. Natuurlijk wordt verwacht dat het taalpakket op Honor's apparaat wordt geïnstalleerd voordat het op de markt komt.

Het display wordt geactiveerd wanneer de gebruiker de arm optilt of op de knop aan de zijkant drukt - maar in tegenstelling tot de Huawei Watch Fit, kan het niet worden geactiveerd door op het touchscreen te tikken, hoewel het volledig aanraakgevoelig is.

Net als bij andere populaire wearables, openen verticale gebaren de lijst met meldingen en een snel paneel met toegang tot de helderheidsregeling en de modus Niet storen. Met horizontale bewegingen kun je door maximaal 5 widgets scrollen met informatie over je hartslag, stressniveaus, het weer, en activiteits- en slaapgegevens. Huawei biedt nog een widget voor SpO2 meting. Dit verandert echter niets aan de limiet van 5 widgets, en je moet in dit geval een andere vervangen.

Sommige apps zijn in de twee fitnesstrackers eenvoudiger dan in de eerder genoemdeHuawei Watch Fit en Honor Watch ES smartwatches. De timer mist bijvoorbeeld de aantrekkelijke virtuele knoppen. De tijden voor het opkomen en ondergaan van de zon en de maan, die Huawei toevoegde aan deWatch Fit via een update, ontbreken ook op de bandjes.

In principe maken beide afstandsbedieningen deel uit van het app-portfolio; de afstandsbediening voor de muziekspeler van de smartphone verschijnt echter niet wanneer de betreffende Band 6 met een iPhone is verbonden. De camerabediening werkt met Huawei's EMUI 8.1 en Honor's MagicUI 2.0 of hoger.

Afstandsbediening muziekspeler
Afstandsbediening muziekspeler
Camera afstandsbediening
Camera afstandsbediening
Alarm
Alarm
Snelle instellingen
Snelle instellingen

Telefoon en meldingen

De Band 6 geeft een melding van inkomende telefoongesprekken, die via de Band kunnen worden geweigerd. De smart tracker geeft geen emoji's weer

Gezondheid en fitness - Alleen Huawei met continue SpO2 meting

Beide banden helpen bij het bijhouden van activiteitsdoelen en documenteren de voortgang in een dagelijks logboek dat ook de verzamelde gezondheidsgegevens laat zien. Synchronisatie met Google Fit of Apple Health is nog niet mogelijk

Slaap traceren

Een slaaplogboek houdt de slaapfasen bij en beoordeelt de slaapkwaliteit. Huawei's Health app was gevoelig voor fouten bij het overschakelen naar de zomertijd: de slaapgegevens voor de nacht van 27 maart op 28 maart werden alleen op het horloge weergegeven. Het paste de tijd van inslapen aan met 1 uur, zodat de slaapduur uiteindelijk correct was. Het stuurde echter niets naar de app. Zelfs dagen later sprong de app meteen in 29 maart wanneer hij scrolde vanaf 27 maart

Activiteitsdoelen

Beide wearables tellen de stappen gedurende de dag en schatten de afgelegde afstand, zelfs zonder GPS. Geen van beide kan de beklommen hoogtemeters registreren, die andere trackers in het dagelijkse logboek opnemen als het aantal beklommen verdiepingen, omdat ze beide geen barometersensor hebben om de hoogte te meten

Hartslag, hartritme, en bloed zuurstof verzadiging

We vergelijken de respectievelijke metingen van hartslag en bloedzuurstofverzadiging (SpO2) met een borstband en een gecertificeerde pulsoxymeter. Er waren onregelmatigheden in de SpO2-meting. Beide trackers zaten vaak enkele procentpunten boven of onder de pulsoximeter. De gemiddelde afwijking was 2,3 procentpunten voor de Huawei Band 6 en zelfs 4 procentpunten voor de Honor Band 6.

Alleen de Huawei Band meet de zuurstofverzadiging van het bloed de klok rond, indien gewenst. Als u een limiet opgeeft, gaat de Band trillen en verschijnt er een melding op het scherm als de saturatie daaronder zakt. U kunt op beide Bandjes een overeenkomstige waarschuwing activeren als de hartslag boven of onder vooraf ingestelde grenzen komt.

Training volgen

Het belangrijkste verschil voor sporters is al zichtbaar op de verpakking: Huawei adverteert zijn fitnesstracker met 96 workoutmodi, terwijl Honor er slechts 10 biedt. Bij het openen van de workout app lijkt de selectie van wandelen, hardlopen, fietsen, zowel binnen als buiten, crosstraining, roeimachine, zwemmen en freestyle workout in eerste instantie identiek te zijn. Het verschil is de plus-knop aan het einde van Huawei's lijst, die kan worden gebruikt om meer sporten toe te voegen.

Als het gaat om de Honor tracker in het bijzonder, is het vervelend dat 3 van de in totaal 10 sporten zonder eigen GPS alleen redelijk kunnen worden bijgehouden in combinatie met de smartphone. De Band 6 schat kilometers ook zonder smartphone, en in ieder geval niet zo onnauwkeurig in de test. De route wordt echter niet bijgehouden.

Beide trackers herkennen automatisch hardlopen, stevige wandelingen en training met de elliptische of roeimachine, en ze herinneren de gebruiker er ook aan de trainingssessie te loggen. Bij het zwemmen en trainen met de roeimachine tellen ze het aantal slagen. In het voorbeeld workout log hier opgenomen, de Huawei Band 6 bijgehouden een ronde van touwtjespringen. Volgens onze telling, waren er 217 overslagen en 11 fouten waar het touw vast kwam te zitten op de schoen. Vermoedelijk, beschouwt de Band 6 de onderbrekingen als fouten op het eind en verstrekt bijgevolg een vrij nauwkeurige algemene telling.

Wel misten we de optie om een intervaltraining in te stellen. Alleen Huawei biedt dat toch, maar je kunt niet het interval, een pauzeduur of het aantal sets opgeven zoals in de Garmin Lily fitness watch.

Batterijduur - Ze halen het niet tot twee weken

Volgens de fabrikant ondersteunen beide wearables snelladen. Honor stelt dat 10 minuten genoeg is om de Band 6 op te laden om drie dagen te kunnen draaien.

We haalden niet de 14 dagen die Huawei en Honor beweren als de gemiddelde runtime. Wij beschouwen ongeveer 11 tot 12 dagen als realistisch op basis van onze real-world tests.

Verdict - Goede prijs-prestatieverhouding

Testtoestellen geleverd door Honor / Huawei
Testtoestellen geleverd door Honor / Huawei

Beide fitnesstrackers hebben een goede prijs-prestatieverhouding. Dat de Huawei Band 6 10 euro (~$12) duurder is, is niet meer dan terecht gezien de verschillen. Gebruikers die de continue SpO2 meting en vooral de vele extra workout modi waarderen zullen graag extra betalen. Onnodig te zeggen dat we benieuwd zijn hoe de zaken zich in de toekomst zullen ontwikkelen en of Honor eindelijk onder eigen beheer uit de schaduw van Huawei zal stappen.

Alternatieven in deze prijsklasse zijn fitnesstrackers zoals deXiaomi Mi Band 5of zijn Amazfit tegenhanger, die nog goedkoper zijn voor ongeveer 30 euro (~$36). De functieset is ongeveer hetzelfde, met vergelijkbare afwijkingen ten opzichte van de Huawei Band 6 in termen van het aantal sportmodi en SpO2 meting.

De Band 6 is een verwaterde Huawei Watch Fit in termen van uiterlijk en functionaliteit.

Een paar visuele aspecten zoals de verschillende kleuren en de glanzende behuizing blijven bij Huawei. Een alternatief is deHuawei Watch Fitmet zijn GPS, always-on display, en automatische helderheidsregeling. De prijs stijgt echter aanzienlijk met ten minste ongeveer $ 50 (Amazon: Huawei Watch Fit) of zelfs met meer dan $ 100 voor de Elegant Edition.

Prijs en beschikbaarheid

Op het moment van schrijven, kunt u de Honor Band 6 op Walmart voor ongeveer $50. Bovendien, de Huawei Band 6 verkrijgbaar bij sommige verkopers op ebay. Als alternatief kunt u iets langer wachten tot de fitness trackers beschikbaar zijn op Amazon, wat zeer waarschijnlijk zal gebeuren gezien de listings van vorige versies van de toestellen.

Pricecompare

Stephanie Chamberlain
Editor of the original article: Stephanie Chamberlain - Translator - 427 articles published on Notebookcheck since 2020
contact me via: LinkedIn
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 200933 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Huawei Band 6 en Honor Band 6 in review: Honor verliest het opnieuw van de laatste gezamenlijke fitnesstracker
Inge Schwabe, 2021-04-27 (Update: 2021-04-27)