Notebookcheck

Een delicaat smartwatch met een opvallend display: Garmin Lily Sport review

Paars violet. Gedessineerde displays, kleurrijke kasten, en slanke horlogebanden: De Garmin Lily zou aantrekkelijk moeten zijn voor al diegenen voor wie de typische smartwatches te groot en te donker zijn. Maar blijkbaar passen GPS en NFC niet meer in de delicate behuizing. Aan de andere kant scoort de software met de sterke punten die typisch zijn voor Garmin.
Inge Schwabe (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Garmin Lily Sport
Beeldscherm
1.00 inch , 240 x 201 pixel 240 PPI, 16-level grayscale full touchscreen, TFT (monochrome)
Opslag
256 MB Flash, 0.256 GB 
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊖, Brightness Sensor, Sensoren: accelerometer, pulse oximeter, optical heartrate, ANT+
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth ja
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 10 x 34.5 x 34.5
Batterij
Lithium-Ion
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 1 sensor button, Toetsenbordverlichting: ja, Lily Sport, charging cable, documentation, Garmin Connect, 24 Maanden Garantie, Corning Gorilla Glass 3; A-GPS; water resistance: 5 ATM, waterproof
Gewicht
24 g
Prijs
199 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Zaak en uitrusting - Delicate visuals ten koste van de hardware

In een tijd waarin horloges over het algemeen steeds groter worden, is Garmin trots om zijn kleinste smartwatch tot nu toe aan te bieden. Een diameter van 34 mm (~1,3 in)is inderdaad heel bijzonder, aangezien de smartwatches voor vrouwen van Samsungen Huawei tot nu toe nooit kleiner zijn geworden dan 40 mm (~1,6 in).

De afneembare horlogeband van 14 mm past om polsen tussen 110 en 175 mm (~4,3 - 6,9 in). In de Classic Edition is het gemaakt van leer en in de Sport Edition van siliconen. Onze testeenheid is de laatstgenoemde.

In plaats van mechanische toetsen is er een sensortoets onder het display, dat wordt beschermd door Gorilla Glass 3. Het feit dat de sensortoets in de onderkant van het ronde display snijdt, valt bij normaal gebruik niet op. Om het duidelijk te maken, hebben we handmatig de helderheid aangepast, die anders automatisch wordt aangepast.

Garmin snijdt in het display voor de sensortoets, maar verbergt dit goed met een patroon overlay op het TFT scherm.
Garmin snijdt in het display voor de sensortoets, maar verbergt dit goed met een patroon overlay op het TFT scherm.

Garmin verbergt het feit dat de onderkant van het scherm is afgesneden door het monochrome touch LCD-scherm te bedekken met een discreet gekleurd patroon. Het patroon is verschillend voor elk van de zes kleuren van de behuizing en blijft zichtbaar, zelfs als het horloge is uitgeschakeld. Dit betekent dat het oppervlak van de Lily nooit donker zal worden, in tegenstelling tot alle typische smartwatches met een zwartdisplay.

De sensoren van de Lily smartwatch zijn niet spectaculair en bieden niet veel meer dan het meten van de hartslag, het zuurstofgehalte in het bloed en de bewegingen. De Lily mist met name een GPS en barometrische sensor voor het bijhouden van routes en hoogteverschillen. NFC paste ook niet in de delicate smartwatch.

Instelling en bediening - Garmin Lily met een sensorknop

Om het horloge te verbinden met een iPhone of Android smartphone, heb je de Garmin Connect app nodig.Je hoeft de Connect IQ app niet te downloaden in de Garmin Store,aangezien de Lily de installatie van extra apps niet ondersteunt. Qua hulpmiddelen biedt de Lily niet veel meer dan een timer, stopwatch en telefoonzoekfunctie. In plaats daarvan concentreert Garmin zich op goede ondersteuning voor fitness en training.

Naast swipen om tussen widgets te swipen en de soft-toets die onder andere de terug-functie activeert, omvat het bedieningsconcept ook een dubbele tik op het touchscreen. Hiermee activeer je het scherm wanneer je arm op een tafel rust en je hem niet wilt optillen. In de trainingsmodus start en stopt het de training. De widgets omvatten de infoschermen voor gezondheidsmonitoring, komende afspraken, weerinfo en meldingen, en daarnaast ook een afstandsbediening voor desmartphone-speler.

De Lily signaleert inkomende gesprekken met de naam van de beller als die in de contacten is opgeslagen, en biedt de mogelijkheid het gesprek aan te nemen of te weigeren. Als je het horloge gebruikt in combinatie met een Android smartphone, kun je ook een vooraf ingestelde sms versturen met de mededeling dat je bijvoorbeeld later terugbelt. Als u de oproep accepteert, moet u vervolgens uw smartphone gebruiken om te praten.

Gezondheid en fitness - Intervaltraining workouts en rep counters

De Lily is duidelijk een horloge voor vrouwen, en naast een menstruatie tracker biedt het ook een zwangerschapskalender ontwikkeld door Garmin. Verder biedt de Lily herinneringsnotificaties om te bewegen, houdt actieve minuten bij, bepaalt het calorieverbruik, registreert de hartslag en analyseert het stressniveau. Je kunt ook handmatig je vochtinname gedurende de dag registreren en de dagelijkse analyse opnemen in de smartphone app.

Aan de andere kant laat de beperkte hardware ook wat hiaten. Aangezien de smartwatch geen barometrische sensor bevat, herkent hij geen hoogteverschillen en kan hij dus ook niet de beklommen verdiepingen weergeven, wat in andere fitnesstrackers een meting is voor de beklommen hoogtes naast de afgelegde afstanden. Er is ook geen GPS, en als de fitnesstracker aan het eind van de dag een afstand weergeeft, bepaalt Gamin een benadering aan de hand van de staplengtes die het desgewenst van tevoren heeft bepaald

Bloed Zuurstof Verzadiging (SpO2) en Slaap Tracering

Voor het handmatig meten van de bloedzuurstofverzadiging is er een widget die de laatste meting op het scherm houdt. Meestal is dat de laatste meting tijdens de slaap, want de Lily meet die 's nachts automatisch een aantal keer, en neemt die ook op in het slaapprotocol. Garmin registreert geen powernaps overdag.

Uit de slaapkwaliteit of nachtrust bepaalt Garmin echter een slaapindex die alleen door de app wordt getoond. Afhankelijk van de nachtrust, het stressniveau, de belasting door de laatste activiteit en de hartslagvariabiliteit, die een meting is voor de algemene gezondheidstoestand, berekent Garmin vervolgens de energiereserves, die Body Battery wordt genoemd. Deze schaal dient als oriëntatie als u niet zeker weet of uw lichaam voldoende hersteld is na uw laatste training.

Training en Opleiding

Voor handmatige registratie van uw training biedt Garmin in totaal 13 sporttypen, maar slechts zeven daarvan worden geaccepteerd in de trainingsselectie van de smartwatch. Terwijl je wandelen en hardlopen niet kunt vervangen, kun je de overige vijf wel individueel configureren. Omdat GPS ontbreekt, moet je je smartphone meenemen om je route vast te leggen als je buiten fietst of hardloopt. Anderzijds ondersteunt Garmin's cardiotraining intervaltrainingworkouts zoals HIIT met rep-cycli en rusttijden. Bij krachttraining kan de Lily optioneel het aantal reps tellen, en hoef je ze pas aan het einde van de set te bevestigen. Professioneel trainen kan ook in het zwembad, want in tegenstelling tot veel andere sporthorloges is de Lily in staat om ook onder water de hartslag te meten

Wie al een Garmin wearable bezit, kent LiveTrack misschien al: Met behulp van een uitnodigingslink via mail of sociaal netwerk kunnen vrienden je training volgen via een tracking webpagina in het portaal van Garmin, mits de smartwatch ook via de smartphone met het internet verbonden is.

Omdat er geen knop is voor het starten, pauzeren of beëindigen van de workout, activeert een dubbele tik op het display deze functies. In onze test werkte dit minstens zo goed als de gebruikelijke knop aan de zijkant om de training te beëindigen. Echter, na het beëindigen van de training in onze test, bleef het display uitgeschakeld gedurende enkele seconden, voordat de dubbele tik in staat was om het opnieuw te activeren.Een ander zwak punt betreft de Bluetooth-verbinding, die af en toe uitviel. Omgebruik te kunnen maken van de GPS van de smartphone (Connected GPS), moest de Lily meerdere malen handmatig opnieuw worden verbonden. Hoewel dit via het actiemenu kan worden gedaan, verspilt dit onnodig tijd. Buitenshuis lieten de helderheid en de automatische aanpassing daarvan niets te wensen over

Levensduur batterij

Volgens Garmin gaat de batterij tot vijf dagen mee. De tijd wordt echter verkort als je de automatische Move IQ bewegingsherkenning activeert, evenals de automatische meting van de zuurstofsaturatie in het bloed 's nachts. In dit scenario en met meerdere interacties per dag, zoals het lezen van gezondheidsinfo en meldingen, ging de Lily nauwelijks twee dagen mee. Zonder de automatische bewegingsherkenning was dat drie dagen, bij nog steeds frequent gebruik. In de test duurde het opladen tot de helft van de capaciteit een half uur, en voor de volledige capaciteit een uur en twintig minuten.

Uitspraak

Testapparaat geleverd door Garmin
Testapparaat geleverd door Garmin

Garmin is er met zijn smartwatch voor vrouwen in geslaagd een goed product te maken. De Lily onderscheidt zich visueel van de rest van de huidige smartwatches, ondersteunt een actieve en gezonde levensstijl, en scoort op sportief gebied met de ondersteuning van intervaltrainingen waar al een tijdje vraag naar is

Het gekleurde display met patroon en de fitness- en gezondheidsfuncties voor vrouwen zorgen ervoor dat de Lily opvalt.

Zonder GPS mist het sporthorloge echter iets essentieels, maar wie zijn smartphone toch al meeneemt om tijdens het joggen naar muziek te luisteren, zal dat nauwelijks missen. Vergeleken met andere wearables van vergelijkbare prijsklasse, is de hardware-uitrusting over het algemeen zwakker. Een positief punt van de Lily is de SpO2 sensor, en Garmin maakt er het beste van. Het feit dat de smartwatch de zuurstofsaturatie alleen 's nachts automatisch registreert, maar overdag handmatig moet worden geactiveerd, is een compromis om de levensduur van de batterij niet al te zeer te verkorten. Andere fitnesstrackers doen dit in het beste geval op dezelfde manier, of doen het nog slechter.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de Lily is 249,99 euro (~$ 302; $ 249 in de VS) voor de Classic Edition met een lederen band, en de Sport Edition met een siliconen band kost 199,99 euro (~ $ 242; $ 199 in de VS). Tot het einde van onze test zijn de prijzen grotendeels stabiel gebleven. De prijzen zijn vergelijkbaar bijAmazonenBestBuy.

Pricecompare

Mark Riege
Editor of the original article: Mark Riege - Translator - 210 articles published on Notebookcheck since 2018
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 180247 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Een delicaat smartwatch met een opvallend display: Garmin Lily Sport review
Inge Schwabe, 2021-02-20 (Update: 2021-02-20)