Notebookcheck

Kort testrapport Huawei Band 4 en Band 4e – samen gebruik is ook logisch

Trainingpartner. Hoewel de Huawei Band 4 de focus heeft in onze test, nemen we direct ook een kijkje naar de Band 4e. De kleinere fitness tracker heeft aanzienlijk minder mogelijkheden, maar wel een bijzonder coole uitzonderlijke feature.
Inge Schwabe, 👁 Daniel Schmidt, Andrea Grüblinger,
Huawei Band 4
Processor
Apollo 3
Geheugen
1 MB 
Beeldscherm
0.96 inch , 80 x 160 pixel, ja, TFT, glimmend: ja
Opslag
32 MB
Verbindingen
Sensoren: 3-as versnellingssensor, infrarood slijtage sensor, optische hartslagsensor
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 4.2
Batterij
91 mAh Lithium-Ion, Batterijduur: 168 h
Bijkomende functionaliteiten
Toetsenbordverlichting: ja, 384 KB RAM; compatibiliteit: Android 4.4 , iOS 9.0 ; waterbestendig: 5 ATM
Gewicht
20 g
Prijs
39 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Huawei Band 4 getest, testmodel aangeboden door Huawei Duitsland

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

Voor prijzen van € 39 voor de Band 4 en € 29 voor de Band 4e horen deze twee gadgets thuis bij de betaalbaardere fitness trackers. Trouwens, de Honor Band 5 die in de herfst onthuld was, valt in hetzelfde prijssegment en is ondertussen nog betaalbaarder geworden. Degene die op zoek zijn naar een simpele tracker om zichzelf te motiveren om meer te bewegen kunnen niet de mist in gaan met deze twee trackers. Degene die notificatie functies liefhebben zouden de Band 4 moeten kiezen. Zelfs als deze functie geen prioriteit is, kan het snel irritant worden om op de hoogte gebracht te worden dat je een notificatie hebt, maar dan je smartphone moeten pakken om deze te bekijken.

De Band 4 en Band 4e zijn niet veel meer dan simpele fitness trackers, maar wanneer ze parallel worden gebruikt kunnen ze elkaar aanvullen, vooral tijdens de training.  

Je kunt veel fitness trackers vinden die vergelijkbaar zijn met de Band 4. Ondanks zijn eenvoudigheid biedt de Band 4e een functionaliteit met zijn nauwkeurige sensor, wat vrij zeldzaam is in deze prijsklasse en erg handig kan zijn voor hardlopers. De combinatie met de Band 4 zoals in onze test of met de Band 4 Pro met GPS kan interessant zijn voor de doelgroep: hardlopers. Uiteraard zal de prijs oplopen tot ongeveer € 70, samen met de Band 4, en meer dan € 100 met de Band 4 Pro. Echter kan je uiteindelijk zelfs in het professionele segment (bijvoorbeeld met de Garmin Fenix 6) alleen de extra sensor data krijgen met externe accessoires.

Diegene die nog een oude tracker van Huawei hebben zouden deze in parallel met de Band 4e kunnen koppelen in de app. Naast Huawei trackers vermeldt de app dat sommige Honor apparaten ook compatibel zijn. Helaas konden wij dit niet testen.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport Huawei Band 4 en Band 4e – samen gebruik is ook logisch
Inge Schwabe, 2020-02-16 (Update: 2020-02-21)