Notebookcheck Logo

Xiaomi 12S Ultra teardown onthult een potentieel camera-gambiet

De Xiaomi 12S Ultra heeft de grootste camerasensor die ooit op een hedendaagse smartphone is gezien. (Bron: Xiaomi)
De Xiaomi 12S Ultra heeft de grootste camerasensor die ooit op een hedendaagse smartphone is gezien. (Bron: Xiaomi)
De Xiaomi 12S Ultra wordt al beschouwd als een van de beste camerasmartphones ter wereld, dankzij de toonaangevende 1-inch Sony IMX989-sensor en de beeldverwerking van Leica. Het vlaggenschip telefoon kan worden ingesteld op het krijgen van verbeterde camera prestaties ook, in het licht van nieuwe informatie.

De Xiaomi 12S Ultra debuteerde aan het begin van de maand en kreeg lof toegezwaaid voor zijn stellaire cameraprestaties, dankzij zijn enorme 1-inch 50 MP Sony IMX989 sensor en de bijdrage van Leica aan de beeldvorming. Het lijkt er echter op dat de camera's van de Xiaomi 12S Ultra nog niet eens hun volledige potentieel hebben bereikt.

Een teardown van de Xiaomi 12S Ultra heeft nu de aanwezigheid van Xiaomi's eigen Surge C2 beeldvormende chip onthuld. Om een of andere reden lijkt de Surge C2-chip op dit moment echter niet functioneel te zijn. Volgens leaker Ice Universe werkt Xiaomi momenteel aan de laatste debugging voor de chip en zal het de chip activeren op Xiaomi 12S Ultra-toestellen in een toekomstige OTA.

De afgelopen jaren zijn aangepaste beeldvormende chips steeds populairder geworden. OPPO, bijvoorbeeld, debuteerde zijn eigen MariSilicon imaging NPU met de OPPO Find X5 serie eerder dit jaar. Terwijl Qualcomm's Spectra ISP en Triple 18-bit ISP's op de Snapdragon 8+ Gen 1 al uitstekende prestaties leveren, lijken OEM's te neigen naar eigen silicium.

De camera's van de Xiaomi 12S Ultra concurreren met rivalen als de Samsung Galaxy S22 Ultra, iPhone 13 Pro Maxen Google Pixel 6 Pro. Hoewel de meeste vergelijkingen zien dat het Xiaomi vlaggenschip gemiddeld net iets slechter presteert dan de concurrentie, zullen Xiaomi 12S Ultra-eigenaren hopen dat de activering van de C2-beeldvormingschip hun telefoons de nodige voorsprong geeft.

Koop de Xiaomi 11T Pro op Amazon.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > Xiaomi 12S Ultra teardown onthult een potentieel camera-gambiet
Ricci Rox, 2022-07-31 (Update: 2022-07-31)