Notebookcheck Logo

De lancering van het eerste elektrische voertuig van Xiaomi wordt mogelijk vertraagd omdat de OEM een rode vlag krijgt van de Chinese autoriteiten

Xiaomi illustreert zijn autodromen. (Bron: Xiaomi)
Xiaomi illustreert zijn autodromen. (Bron: Xiaomi)
Xiaomi's zeer publieke droom om een bedrijf te zijn dat elektrische voertuigen (EV's) maakt, evenals de meest populaire consumentenapparaten en gadgets, heeft naar verluidt de laatste tijd zijn initiële momentum verloren. De huidige halsbrekende snelheid van de Chinese auto-industrie heeft een regelgevende wegversperring opgeworpen in het pad van de toonaangevende OEM om officieel een autofabrikant te worden in zijn eigen land.

Xiaomi heeft gehint naar het debuut van zijn allereerste auto tijdens andere, echte lanceringsevenementen voor zijn vlaggenschip mobiele apparaten in de afgelopen paar jaar. De wereldwijde hardwaregigant is zo vastbesloten om in deze markt door te breken dat het tot 10 miljard dollar van zijn kapitaal heeft gereserveerd om ervoor te zorgen dat het gebeurt; bovendien, wordt gezegd dat het een bijzonder lievelingsproject van zijn CEO Lei Jun op dit moment. Deze aspiraties zijn nu echter naar verluidt in gevaar dankzij omstandigheden die mogelijk buiten de controle van het bedrijf liggen.

De Chinese auto markt - in het bijzonder die voor EV's - wordt momenteel gezien als booming. Zoveel kansen heeft echter blijkbaar ook zijn schaduwzijden, aangezien er recentelijk een golf van catastrofale opstartfiasco's is geweest op , en kan geconfronteerd worden met ernstige verzadiging daarbovenop.

Desalniettemin, Xiaomi Auto verder, met de volgende stap in het bereiken van zijn doel om een succesvol merk is het verkrijgen van een Chinese auto-licentie. Echter, de Nationale Ontwikkeling en Hervorming Commissie (NDRC), mogelijk met de toenemende hoeveelheid risico's in de industrie in het achterhoofd, heeft naar verluidt gevraagd een heuse vrachtwagen-van documentatie van de OEM voordat deze de toestemming krijgt om door te gaan met zijn EV dromen.

Deze wettelijke indiening bevat naar verluidt bewijs dat Xiaomi het kapitaal en de industriële capaciteit heeft om door te gaan met EV productieom nog maar te zwijgen van de ingenieurs en ontwerpers die daarvoor nodig zijn. Xiaomi zou kunnen aanvoeren dat het inderdaad aan al deze eisen voldoet reedsmaar de NDRC is het daar misschien niet mee eens.

Bovendien bestaat de EV-tak van de OEM technisch gezien pas sinds september 2021 op https://www.mi.com/global/discover/article?id=2346wat zijn regelgevende status waarschijnlijk niet ten goede zal komen. Al bij al is de wachttijd om zich te kwalificeren als een fabrikant zal nu naar verluidt de lancering van de eerste-gen Xiaomi auto na 2024 zoals naar verluidt gepland.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > De lancering van het eerste elektrische voertuig van Xiaomi wordt mogelijk vertraagd omdat de OEM een rode vlag krijgt van de Chinese autoriteiten
Deirdre O'Donnell, 2022-07-30 (Update: 2022-07-30)