Notebookcheck Logo

Xiaomi MiGu hoofdband bedient smart home-apparaten met gedachten

Je zou de MiGu Hoofdband kunnen gebruiken om Xiaomi smart home producten met je gedachten te bedienen. (Afbeelding bron: Xiaomi)
Je zou de MiGu Hoofdband kunnen gebruiken om Xiaomi smart home producten met je gedachten te bedienen. (Afbeelding bron: Xiaomi)
Xiaomi heeft de MiGu Headband onthuld, een prototype voor een apparaat waarmee je smart home-apparaten met je geest kunt bedienen. Ingenieurs van de Xiaomi Group ontwikkelden de gadget tijdens de derde online hackathon van het bedrijf. De wearable maakt gebruik van een elektro-encefalogram om je gedachten te bepalen en vermoeidheid te detecteren.

De MiGu Xiaomi Hoofdband heeft de eerste prijs gewonnen in de derde online hackathon van de Xiaomi Group. Verschillende teams van Xiaomi-ingenieurs deden mee aan de wedstrijd voor verschillende projecten. De prijswinnende wearable is ontworpen om je gedachten te lezen. Het apparaat kan onder meer worden gebruikt om Xiaomi smart home-producten met je gedachten te bedienen, in plaats van met stemcommando's of een smartphone-app. Het team suggereerde ook dat je de gadget zou kunnen gebruiken om vermoeidheid te detecteren, wat nuttig kan zijn in medische settings.

De hoofdband werkt door het nemen van een elektro-encefalogram (EEG), een test om de elektrische activiteit van je hersenen te meten; typisch wordt een EEG gebruikt om aandoeningen die de hersenen beïnvloeden, zoals epilepsie, te diagnosticeren en te controleren. De elektrische hersensignalen worden op drie punten gemeten, en het verschil tussen die punten helpt de software om je gedachten te bepalen. In dit project hebben de ingenieurs de EEG-golfvormen in kaart gebracht via kunstmatig gelabeld machinaal leren

Het is onduidelijk of Xiaomi van plan is om de MiGu Hoofdband in de toekomst te ontwikkelen en te verkopen. De hoofdband werd onthuld kort nadat het bedrijf een andere smart wearable had aangekondigd, de Xiaomi Mijia Smart Glasses. De AR gadget, momenteel crowdfunding in China, beschikt over twee camera's en kan worden gebruikt om afbeeldingen en video's vast te leggen en real-time vertaling te bieden.

Koop de Meta Quest 2 op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Xiaomi MiGu hoofdband bedient smart home-apparaten met gedachten
Polly Allcock, 2022-08- 5 (Update: 2022-08- 5)