Notebookcheck Logo

Redmi Pad: Vroege details van Xiaomi's budget tablet bekendgemaakt nu het wereldwijde certificering ontvangt

De Redmi Pad is mogelijk geen 5G-tablet zoals eerdere geruchten beweerden. (Bron: Xiaomi)
De Redmi Pad is mogelijk geen 5G-tablet zoals eerdere geruchten beweerden. (Bron: Xiaomi)
De Redmi Pad komt eraan. Xiaomi lijkt op het punt te staan zijn eerste Redmi-tablet uit te brengen, en het budget-apparaat is nu vermeld bij de FCC, waarbij enkele specificaties zijn onthuld, misschien wel het meest opmerkelijk Xiaomi's intentie om het wereldwijd te verkopen.

Geruchten over de afgelopen weken hebben het bestaan en de aanstaande lancering van Xiaomi's eerste Redmi-branded tablet, de Redmi Pad, sterk aangeprezen. Het lijkt er nu op dat de tablet zijn eerste verschijning heeft gemaakt en daarbij enkele vroege details heeft onthuld.

De Redmi Pad heeft nu de reis naar de FCC gemaakt voor certificering. De tablet krijgt het modelnummer "22081283G", wat bevestigt dat hij ontworpen is om op de wereldmarkt te verschijnen wanneer hij in de verkoop gaat. Dat modelnummer bewijst ook dat de Redmi Pad in feite de tablet "L83" uit eerdere lekken.

De FCC listing onthult twee details van de Redmi Pad: het zal worden uitgerust met een 7800 mAh batterij en zal MIUI 13 draaien bij de lancering. Die batterijcapaciteit is minder dan de Xiaomi Pad 5's (8720 mAh), maar meer dan de OPPO Pad Air's (7100 mAh). De laatste zal waarschijnlijk de dichtste rivaal van de Redmi Pad zijn.

Interessant is dat leaker Digital Chat Station lijkt te beweren dat de Redmi Pad een WiFi-tablet zal zijn. Dat is in lijn met een eerder rapport van Xiaomiui die het bestaan van een schijnbare WiFi-only tablet van Xiaomi onthulde. Het is wel een beetje verbijsterend, aangezien recente budgettablets van merken als Realme en OPPO allemaal op zijn minst LTE ondersteunen.

Koop de Redmi Note 11 op Amazon.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Redmi Pad: Vroege details van Xiaomi's budget tablet bekendgemaakt nu het wereldwijde certificering ontvangt
Ricci Rox, 2022-08- 4 (Update: 2022-08- 4)