Notebookcheck

Teclast M40 hands-on: Krachtige hardware voor de prijs, maar met een paar problemen en blijkbaar vastgelopen op Android 10

Teclast M40 10,1-inch Android tablet en P20HD van de achterkant (Bron: Eigen)
Teclast M40 10,1-inch Android tablet (Bron: Eigen)
Met een ontwerp dat doet denken aan een zwarte P20HD, is de Teclast M40 een superieure tablet wat betreft prestaties. De krachtigere processor, 2 GB extra geheugen en twee keer de hoeveelheid opslagruimte in vergelijking met de P20HD zorgen er echter niet voor dat de M40 het dubbele kost. Over het geheel genomen is dit een 10-inch slate die de moeite waard is om te bekijken.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇮🇹 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Toen ik eind 2020 de Teclast P20HD reviewde, was ik er behoorlijk van onder de indruk. Nu is de tijd gekomen om eindelijk de Teclast M40 nader te bekijken die ik (samen met mijn dochter, om eerlijk te zijn) ruwweg drie maanden heb gebruikt en deze keer is bijna alles beter. We hebben het echter over hetzelfde scherm en een paar 8 MP camera's die voor mij gewoon niet werken zoals het zou moeten (meer over hen, een beetje later).

Verpakking, kenmerken en ontwerp

Als we het hebben over het retailpakket, moet ik alleen dit vermelden: de Teclast M40 wordt geleverd in een doos die identiek is aan die van de P20HD en vergezeld gaat van dezelfde accessoires, namelijk het gereedschap om de SIM/microSD-lade uit te schuiven, een USB-C-kabel voor zowel opladen als gegevensoverdracht, evenals een oplader en de gebruikershandleiding en garantiekaart.

Net als zijn minder krachtige broer of zus, namelijk de P20HD, wordt de Teclast M40 geleverd met vooraf aangebrachte beschermfolie aan beide zijden en is de bouwkwaliteit vergelijkbaar. Echter, het toestel dat ik ontving voelt soms een beetje broos aan wanneer het in een hoek wordt gehouden. Hardware-wise, alles is geweldig voor de prijs: UNISOC Tiger T618-processor, 6 GB geheugen, 128 GB interne opslagruimte, een 10,1-inch Full HD IPS-scherm dat plaats biedt aan 1.920 x 1.200 pixels, dual-band Wi-Fi, evenals een 4G SIM-slot.

Naast het bovenstaande bevat de lijst van specificaties en functies ook twee 8 MP camera's en een 6.000 mAh batterij die tot 10 uur autonomie zou moeten bieden op een volledige lading. Bij gebruik in intensieve multimedia scenario's met thuisonderwijs sessies via Google Classroom en een heleboel games zoals Roblox, was de Teclast M40 meestal in staat om ten minste ongeveer 7 uur autonomie te bieden.

Het enige dat ik zal zeggen over het ontwerp van de Teclast M40 is dat u beter moet kijken naar de P20HD en zich moet voorstellen dat deze in het zwart is geschilderd. Dat zou alles moeten zijn wat u over dit onderdeel moet weten.

Prestaties en problemen

Tijdens onze maanden van gebruik werkte de Teclast M40 als een charme, zonder bevriezingen en haperingen. Aangezien er een kind bij deze operatie betrokken was en zij gedurende deze periode ten minste enkele tientallen games heeft geïnstalleerd en gespeeld, is het goed om te weten dat de tablet tegen zijn taak opgewassen was. Helaas werd ik geconfronteerd met ten minste drie uitschakelingen uit het niets zonder bijzondere reden, met meer dan 50% batterijlading en zonder het uitvoeren van een intensieve taak op dat moment. Aangezien dit over een vrij lange periode gebeurde, is het niet zo'n groot probleem, maar ik moest het toch even melden.

Hieronder vind je een paar benchmarkresultaten en die welke ik met de P20HD heb behaald ter vergelijking:

Hoewel er twee 8 MP camera's zouden moeten zijn, detecteren verschillende apps een 0,3 MP of 5 MP frontcamera en een hoofdschutter zoals geadverteerd, die ook de enige werkende camera is. Dit lijkt een geïsoleerd incident te zijn, aangezien ik geen andere gebruikers heb kunnen vinden die over dit probleem klagen. AIDA64 laat zien dat de front camera 0.3 MP heeft, en de eerder genoemde AI benchmark noemt de front snapper als een 5 MP eenheid. Wat echt belangrijk is, is dat ik geen selfies kon nemen of de frontcamera kon gebruiken voor videochat-toepassingen (inclusief de Google Classroom-sessies van mijn dochter).

In de geluidsafdeling is alles in orde voor de prijsklasse, maar verwacht geen wonderen. De audio die de Teclast M40 levert via de 3,5 mm audio-aansluiting heeft voldoende volume, maar mist diepte, hoewel ik er niet de stempel "gedempt" op kon plakken.

Teclast M40 en P20HD vanaf de achterkant (Bron: Eigen)
Teclast M40 en P20HD vanaf de achterkant (Bron: Eigen)

Het goede, het slechte, en de waarheid

De Teclast M40 ziet er goed uit, heeft een zeer goed beeldscherm (zonder enige twijfel is het hetzelfde paneel als dat gebruikt in de P20HD), en de prestaties zijn voldoende voor de prijs.

Afgezien van de eerder genoemde cameraproblemen, valt er verder niets te zeggen over de hardware. Helaas zit de software vast op Android 10, zijn er geen plannen voor een update naar de volgende grote versie, en is de geïnstalleerde beveiligingspatch gedateerd op 1 september 2020. De kernel versie is echter 4.14.133 en de datum staat op 30 november.

Voor slechts US$187 op AliExpress(en

de Teclast M40 zonder veel twijfel een goede deal. Met een waardering van 4,8 van de 5 sterren na niet minder dan 1.790 reviews en 3.898 bestellingen, is dit zeker een van de beste keuzes van het moment voor degenen die op zoek zijn naar een fatsoenlijke 10-inch Android 10 lei met 4G-connectiviteit.

Disclaimer: De auteur van deze review heeft de Teclast P40HD gratis ontvangen van Teclast om te testen.

Bron(nen)

Eigen

Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - Senior Tech Writer - 5464 articles published on Notebookcheck since 2013
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 201935 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Teclast M40 hands-on: Krachtige hardware voor de prijs, maar met een paar problemen en blijkbaar vastgelopen op Android 10
Codrut Nistor, 2021-03-19 (Update: 2021-03-19)