Notebookcheck Logo

SteamOS-update belooft veel verbeteringen, HDMI CEC en hogere prestaties

SteamOS ontvangt een nieuwe bèta-update (Afbeelding: Marc Herter)
SteamOS ontvangt een nieuwe bèta-update (Afbeelding: Marc Herter)
Valve rolt een nieuwe en uitgebreide software-update uit. De SteamOS-update biedt tal van verbeteringen, waaronder verdere verbeteringen van de prestaties en het scherm.

Valve biedt een nieuwe bèta-update voor SteamOS aan. Deze software-update wordt momenteel dan ook alleen uitgerold naar de deelnemers aan het bètaprogramma. Gebruikers kunnen echter gewoon aan dit programma deelnemen door de betreffende optie in de instellingen te activeren.

Er worden talloze en in sommige gevallen zeer significante verbeteringen beloofd. De software is nu bijvoorbeeld gebaseerd op een actuelere Arch Linux en de Linux-kernel is bijgewerkt naar versie 6.5. Systeemupdates zouden nu sneller moeten zijn. Systeemupdates zouden nu sneller moeten gaan. De betrouwbaarheid bij het gebruik van microSD-geheugenkaarten zou verbeterd zijn, en een bug met bepaalde geheugenkaarten van de fabrikant SanDisk is ook verholpen. Het koppelen met Apple AirPods zou beter moeten werken met SteamOS 3.6.0.

Volgens de lijst met wijzigingen zijn er enkele verbeteringen aan het scherm. De uniformiteit van het scherm zou onder bepaalde omstandigheden beter moeten zijn, en de kleurweergave zou ook voordeel moeten hebben bij lage helderheidsniveaus. De gammaweergave wordt ook beïnvloed door deze verbeteringen. Verbeterde grafische stuurprogramma's beloven bugfixes en betere prestaties, en de Steam UI zou sneller moeten reageren.

De desktopmodus van het Steam-deck is nu gebaseerd op KDE Plasma 5.27.10. Verschillende HDMI CEC-functies worden nu ondersteund door het Steam Deck Dock, zoals invoer met de afstandsbediening van de TV en het ontwaken van de TV. Valve geeft ook aan dat de compatibiliteit met VRR-televisies met een hoge verversingssnelheid is verbeterd.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > SteamOS-update belooft veel verbeteringen, HDMI CEC en hogere prestaties
Silvio Werner, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)