Notebookcheck Logo

SteamOS krijgt nieuwe verbeteringen en bugfixes via de nieuwste updates voor Steam Deck en Steam Deck OLED-modellen

Valve heeft de afgelopen dagen verschillende wijzigingen doorgevoerd in SteamOS 3. (Afbeeldingsbron: Valve)
Valve heeft de afgelopen dagen verschillende wijzigingen doorgevoerd in SteamOS 3. (Afbeeldingsbron: Valve)
Valve heeft een aantal nieuwe updates uitgebracht voor SteamOS, dat op SteamOS 3 builds blijft staan. De wijzigingen, die nu zijn bijgewerkt tot SteamOS 3.5.15, brengen tal van bugfixes en verfijningen voor het Steam Deck-platform, waaronder voor Steam Deck OLED-modellen.

Valve blijft in een rap tempo nieuwe functies en verbeteringen aan SteamOS toevoegen. Hoewel het bedrijf al een paar weken geen stabiele updates meer naar het Steam Deck heeft gepusht, is het druk bezig geweest met het voorbereiden van verschillende veranderingen die klaar zijn om uit te proberen op zijn Preview-programma. Om de maand af te trappen heeft Valve SteamOS 3.5.14 geleverdeen update die de volgende veranderingen aanbrengt op alle Steam Deck apparaten:

  • Verbeterde prestaties van ray-traced reflecties in Persona 3 Reload
  • Iets verbeterde hoektracking op Steam Deck OLED-trackpads
  • Mogelijke sessiecrash verholpen bij het aansluiten van een HDR-beeldscherm
  • Een zeldzame sessiecrash bij het afsluiten van de toepassing opgelost

Vervolgens heeft het bedrijf een nieuwe Client Update uitgebracht die uitstaande problemen met popup-menu's en andere popup-dialogen oplost. Dezelfde update bevatte ook een oplossing voor de knop voor het inschakelen van de gyroscoop die 'niet werd gerespecteerd', evenals verfijningen van de levenskwaliteit waardoor controllers konden worden gebruikt om door te gaan of af te sluiten wanneer informatiepanelen voor controllerondersteuning verschijnen voordat een game wordt gestart. Bovendien staat de knop 'Gyrokalibratie' nu onder de snelle instellingen van de controllerconfiguratie en is er een nieuwe gyrosectie in de controllerlay-outeditor.

Verder is er een aparte update uitgevoerd om spelteksten te repareren die niet in de juiste volgorde verschijnen in de activiteitenfeed van de speldetails, plus een dubbele vriendenteller die kon voorkomen op gamecapsules. Bovendien heeft Valve een privacypictogram toegevoegd aan persoonlijke in-game statussen, dat bovenaan de vriendenlijst staat wanneer u in een privégame bent en alleen aan u wordt getoond. Onlangs heeft het bedrijf SteamOS 3.5.15 uitgebrachtdie naar verluidt GPU-crashverwerking en HDR gamut mapping op de Deck OLED verbetert. Helaas is het nog maar de vraag wanneer deze veranderingen de stabiele status zullen bereiken. Meer updates zijn echter te vinden op Valve's Steam Deck News Hub.

Bron(nen)

Stoom (1) (2) (3) (4)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > SteamOS krijgt nieuwe verbeteringen en bugfixes via de nieuwste updates voor Steam Deck en Steam Deck OLED-modellen
Alex Alderson, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)