Notebookcheck Logo

Zebra09: Interessante elektrische scooter kan veel lading vervoeren

Zebra09: e-scooter op vier wielen
Zebra09: e-scooter op vier wielen
De Zebra09 is min of meer een elektrische scooter die geschikt is voor gebruik op moeilijk terrein en ook voor het vervoeren van grotere ladingen. Hiervoor kan zelfs een aanhanger worden gebruikt.

De Zebra09, een nieuwe elektrische e-scooter, is al met succes gefinancierd als onderdeel van een Kickstarter-campagne. Hij is bedoeld om kopers over de streep te trekken met een bijzonder groot laadvermogen en wordt zelfs geleverd met een stoel, waardoor personen met beperkte mobiliteit lange afstanden zouden moeten kunnen afleggen.

Er zijn twee motoren met een vermogen van 1000 watt geïnstalleerd, wat wel eens een groot probleem voor de scooter zou kunnen zijn: hoewel het model in principe wereldwijd verscheept kan worden, is het waarschijnlijk niet legaal voor gebruik op de openbare weg in landen zoals Duitsland. De maximumsnelheid is beperkt tot 30 km/u.

De fabrikant installeert een accu met een capaciteit van 960 Wh, die naar verluidt een actieradius van 45 km garandeert. De draaicirkel wordt opgegeven als 1,5 meter, terwijl de 45 kg zware scooter een draagvermogen heeft van maximaal 150 kg. Er zijn vier 9-inch banden met radiaalpatroon voor woon-werkverkeer gemonteerd, die vergezeld gaan van een 'brug-type' veersysteem, zodat er bijvoorbeeld comfortabel op onverharde paden gereden kan worden. Er is ook een schijfremsysteem met 4 wielen van 14 cm geïnstalleerd, samen met verlichting en een display.

Optioneel kan er een extra vrachtaanhanger worden aangeschaft, waarmee moeiteloos vracht tot 100 kg kan worden vervoerd. Het stuurhuis is inklapbaar, zodat het gemakkelijk vervoerd en opgeborgen kan worden. Op dit moment wordt supporters een eenheid beloofd voor iets minder dan $1000, invoerrechten en verzendkosten niet meegerekend. De levering staat gepland voor maart. Supporters kunnen echter niet per se rekenen op een soepel proces, aangezien crowdfundingcampagnes altijd financiële risico's met zich meebrengen.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Zebra09: Interessante elektrische scooter kan veel lading vervoeren
Silvio Werner, 2024-02-10 (Update: 2024-02-10)