Notebookcheck Logo

Casio Rangeman: Nieuwe smartwatch met GPS, Polar-sensoren en opladen op zonne-energie nu verkrijgbaar

Casio: Nieuwe smartwatch nu verkrijgbaar in twee modelvarianten
Casio: Nieuwe smartwatch nu verkrijgbaar in twee modelvarianten
Casio biedt nu twee smartwatches aan, die naar verluidt lange looptijden en een GPS-module hebben. Er wordt ook een hartslagsensor met extra functies meegeleverd.

De Casio G-Shock Rangeman is een horloge dat het midden houdt tussen een fitnesshorloge met geavanceerde functies en een echte smartwatch. Hoewel het meldingen zoals inkomende oproepen, e-mails en agendaherinneringen kan weergeven, heeft het niet de mogelijkheid om op een inkomend bericht te reageren met kant-en-klare antwoorden.

Wat de fitnessfuncties betreft, zijn er verschillende sensoren geïnstalleerd. Hartslagmeting is mogelijk en dankzij de geïntegreerde GPS-module kunnen hardloop- en fietssnelheden worden geanalyseerd. De hartslag kan grafisch worden weergegeven en er kan een streefhartslag worden ingesteld. Verder is er een stappenteller geïmplementeerd en kan ook de slaapkwaliteit worden geëvalueerd. De zuurstofverzadiging wordt gemeten.

Casio heeft bij de ontwikkeling van de G-Shock Rangeman samengewerkt met Polar, wat betekent dat de maximale relatieve zuurstofverzadiging kan worden berekend, evenals de mate van inspanning tijdens een bepaalde trainingssessie. De smartwatch wordt geleverd met een hoogtemeter en een elektronisch kompas, terwijl de gyroscoop naar verluidt in staat is om bewegingen en de bocht aan het einde van een baan tijdens het zwemmen te registreren; de waterbestendigheid wordt gespecificeerd tot 20 bar. De bediening vindt plaats via knoppen en niet via een touchscreen.

Opladen met zonne-energie is geïntegreerd en is bedoeld voor een continue weergave van de tijd; Casio claimt een GPS-looptijd tot 14 uur. De smartwatch komt in twee kleurvarianten rechtstreeks van de fabrikant voor een prijs van $500.

Een mogelijk en goedkoper alternatief: Koop de Garmin Instinct 2 Solar bij Amazon

De modellen worden geleverd met een aantal functies
De modellen worden geleverd met een aantal functies

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Casio Rangeman: Nieuwe smartwatch met GPS, Polar-sensoren en opladen op zonne-energie nu verkrijgbaar
Silvio Werner, 2024-02-10 (Update: 2024-02-10)