Notebookcheck Logo

Samsung springt op de LFP en solid-state EV batterij productie bandwagon

Samsung gaat LFP en solid-state batterijcomponenten ontwikkelen (afbeelding: Samsung SDI)
Samsung gaat LFP en solid-state batterijcomponenten ontwikkelen (afbeelding: Samsung SDI)
Samsung, dat VW, GM, BMW en Volvo tot zijn EV-batterijklanten rekent, gaat werken aan de trendy LFP- en solid-state batterijtechnologieën. De LFP-cellen zullen cruciaal zijn voor de overgang naar goedkope elektrische voertuigen voor de massamarkt, zoals de VW ID.2all of de Tesla Model 2.

Samsung bereidt zich voor op een verschuiving in zijn productiestrategie die groei zal brengen van de stijgende vraag naar componenten voor elektrische voertuigen, aldus de CEO van zijn Electro-Mechanics divisie. Volgens Chang, "hetafgelopen decennium waren het smartphones en pc's, maar het bedrijf bereidt zich nu voor om mee te liften op de opkomst van auto's en de automobielindustrie."Samsung levert al EV-batterijen aan General Motors, Volkswagen, BMW, Volvo en anderen, maar is van plan zijn productiecapaciteit sterk uit te breiden en zijn eigen aanbod te ontwikkelen op basis van nieuwe technologieën zoals ijzerfosfaat (LFP) of solid-state batterijen.

De markt voor LFP-batterijen wordt voornamelijk beheerst door Chinese fabrikanten zoals CATL of BYD, die de cellen leveren voor de best verkochte auto's van Tesla, zoals de Model 3 of Model Y met standaardbereik. Samsung is echter van plan zijn portefeuille van krachtige EV-batterijen te diversifiëren met eigen LFP-cellen. Ze worden beschouwd als cruciaal voor de volgende periode van massa-elektrificatie waarbij veel autofabrikanten auto's van minder dan 25.000 dollar zullen introduceren, zoals de onlangs aangekondigde VW ID.2all hatchof de nog steeds ongrijpbare Tesla Model 2en Samsung hoopt te profiteren van de onverzadigbare vraag naar goedkopere LFP-batterijen waarmee zij zullen worden uitgerust.

Naast de LFP en 4680-stijl batterijtechnologieën die Samsung zal leveren aan GM, VW, BMW en de rest van zijn EV-klanten, zal het zich ook bezighouden met solid-state batterijen. Een proefproductielijn voor solid-state batterijen wordt naar verluidt dit jaar uitgerust en zal in 2024 beginnen met proefproductie. Het hoofd van Samsung Electro-Mechanics zei dat het bedrijf gebruik zal maken van zijn vermogen om vast oxide te produceren bij hoge temperaturen, dat het heeft opgedaan bij de jarenlange productie van meerlagige keramische condensatoren (MLCC), waarvan de vraag nu explosief stijgt dankzij EV-toepassingen.

Dit type stabiele oxide elektrolyt wordt gebruikt in solid-state batterijen in plaats van de brandbare vloeibare polymeer elektrolyt in de huidige EV-cellen en helpt bij het voorkomen of vertragen van het thermische runaway effect dat menig brandweerkorps intiem heeft leren kennen wanneer zij elektrische voertuigbranden moeten blussen. Samsung zal zijn solid-state batterijoplossing aankondigen wanneer het een technisch prototype klaar heeft, voegde de CEO eraan toe, en is van plan de massaproductie te starten in 2027, wat ook het deadlinejaar lijkt te zijn voor de commercialisering van veel andere solid-state batterijprojecten door verschillende EV-componentleveranciers.

Koop de ontgrendelde Samsung Galaxy S23 Ultra op Amazon

Bron(nen)

De Elec (1), (2)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Samsung springt op de LFP en solid-state EV batterij productie bandwagon
Daniel Zlatev, 2023-03-17 (Update: 2023-03-17)