Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra SoC en batterij informatie onthuld door nieuw lek

Nieuwe informatie over de Samsung Galaxy Tab S9 Ultra is online opgedoken (afbeelding via eigen)
Nieuwe informatie over de Samsung Galaxy Tab S9 Ultra is online opgedoken (afbeelding via eigen)
Samsung's vlaggenschip Galaxy Tab S9 Ultra zal naar verluidt gebruik maken van een Snapdragon 8+ Gen 2 SoC van Qualcomm en een 10.880 mAh batterij. Als alles volgens plan verloopt, worden de tablets medio 2023 gelanceerd.

Ondanks dat het al lange tijd in de geruchtenmolen zit, is er nog maar weinig bekend over de Samsung Galaxy Tab S9 serie. Een eerder rapport zei dat het zou bieden stof- en waterbestendigheidwat ongebruikelijk is bij tablets omdat ze niet aan zoveel slijtage onderhevig zijn als smartphones. Voor zover de internals gaan, Twitter leaker @tech_reve spannend nieuws.

De Galaxy Tab S9 Ultra zal vermoedelijk gebruik maken van Qualcomm's aankomende Snapdragon 8+ Gen 2, een overgeklokte versie van de Snapdragon 8 Gen 2. Het zal ook een enorme 10.880 mAh batterij bevatten. Eerder, werd onthuld dat de tablet dat laatste zou overslaan en het zou houden bij de laatste-gen Snapdragon 8+ Gen 1. Samsung kon ook gaan voor een tweeledige aanpak voor zijn tablets, met de vanilla Galaxy Tab S9 en Galaxy Tab S9 met behulp van de last-gen chip, waardoor het vlaggenschip silicium voor de Galaxy Tab S9 Ultra.

Net als de Galaxy Tab S9-serie is ook de komende Snapdragon 8+ Gen 2 gehuld in mysterie. Qualcomm's "Plus" gemerkte chips bieden meestal weinig meer dan een prestatieverhoging. Daarom zou men kunnen stellen dat de Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy al doet denken aan de Snapdragon 8+ Gen 2. Bovendien is het logisch dat Samsung een bestaande lijn van SoC's gebruikt voor zijn producten in plaats van een nieuwe.

Koop de Samsung Galaxy Tab S8 op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Samsung Galaxy Tab S9 Ultra SoC en batterij informatie onthuld door nieuw lek
Anil Ganti, 2023-03-17 (Update: 2023-03-17)