Notebookcheck Logo

Samsung Display bevestigt 16-inch displayspecificaties voor Galaxy Book3-serie vóór Galaxy Unpacked-evenement

Samsung Display's laptop concept is waarschijnlijk voorzien van hetzelfde 16-inch AMOLED display dat beschikbaar zal zijn in de Galaxy Book3 Pro en Galaxy Book3 Ultra. (Beeldbron: Samsung Display)
Samsung Display's laptop concept is waarschijnlijk voorzien van hetzelfde 16-inch AMOLED display dat beschikbaar zal zijn in de Galaxy Book3 Pro en Galaxy Book3 Ultra. (Beeldbron: Samsung Display)
Samsung is eindelijk zijn laptop series aan het verplaatsen naar 16:10 schermen. Volgens Samsung Display zullen sommige machines uit de Galaxy Book3-serie 's werelds eerste OCTA-paneel voor laptops bieden, dat een AMOLED-aanraakscherm combineert met een verversingssnelheid van 120 Hz en een native resolutie van 3K.

Samsung Display heeft 's werelds eerste 'large-area' touch-integrated OLED-paneel onthuld. De technologie, ook bekend als On Cell Touch AMOLED (OCTA), integreert een touchscreen-laag in de AMOLED-pixels in plaats van een touchscreen-laag te bevestigen aan het oppervlak van een AMOLED-paneel. Naar verluidt kunnen OCTA-schermen 6 à 11% dunner zijn dan hun conventionele tegenhangers, terwijl ze ook lichter, eenvoudiger te maken en milieuvriendelijker zijn omdat er minder plastic wordt gebruikt.

Kortom, Samsung Display heeft de OLED-schermen die het al jaren aan OEM's van smartphones levert, opgeschaald. Gewoonlijk toont Samsung Display prototype displays zonder garantie dat ze op de markt komen, zoals de 'Flex In N Out' tijdens CES 2023. De displayfabrikant heeft zijn OCTA-schermen ook gedemonstreerd in een laptopconcept, te zien op de foto's hieronder. De displayfabrikant heeft echter bevestigd dat deze large-area OCTA-displays zullen debuteren in 'sommige modellen van Samsung's volgende generatie Galaxy Book-serie'.

(Beeldbron: Samsung Display)
(Beeldbron: Samsung Display)

Met andere woorden, de Galaxy Book3 serie zal de eerste laptop zijn die gebruik maakt van de nieuwe display technologie. Daarnaast heeft Samsung Display verschillende displayspecificaties geschetst die van toepassing zullen zijn op deGalaxy Book3 serie. Enerzijds heeft het laptopconcept een 16-inch paneel, dat volgens de geruchten beschikbaar zal zijn in deGalaxy Book3 ProenGalaxy Book3 Ultra. Ter referentie: Samsung zal naar verwachting ook een 14-inch AMOLED-paneel onthullen voor deGalaxy Book3 Pro.

De 16-inch paneel zal werken op een 120 Hz verversingssnelheid ook, het spiegelen van de laatste MacBook Pro 16 generaties. Bovendien zal hetzelfde scherm een 3K-resolutie bieden met een beeldverhouding van 16:10, wat waarschijnlijk betekent 2.880 x 1.800 pixels, niet 3.000 x 1.875 pixels. De Galaxy Book3-serie komt op 1 februari uit en Samsung Display is eerder deze maand begonnen met de massaproductie van zijn OCTA-panelen.

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Samsung Display bevestigt 16-inch displayspecificaties voor Galaxy Book3-serie vóór Galaxy Unpacked-evenement
Alex Alderson, 2023-01-24 (Update: 2023-01-24)