Notebookcheck Logo

One UI 5: Samsung wil uitrol Android 13 update volgende maand afronden, twee maanden eerder dan gepland

De uitrol van One UI 5 heeft tot nu toe bijna twee dozijn toestellen bereikt. (Beeldbron: Samsung)
De uitrol van One UI 5 heeft tot nu toe bijna twee dozijn toestellen bereikt. (Beeldbron: Samsung)
Volgens het officiÃ"le updateschema van Samsung blijven veel toestellen tot begin 2023 op Android 12 staan. Een VP van het bedrijf heeft nu echter plannen geschetst om dingen te veranderen en voor het einde van het jaar te eindigen.

De afgelopen jaren heeft Samsung de tijd genomen om zijn mobiele producten bij te werken naar nieuwe versies van Android, zij het niet in dezelfde mate als LG. Het One UI 5 release schema impliceerde dat dit ook het geval zou zijn voor Android 13, waarbij Samsung zichzelf tot februari 2023 de tijd heeft gegeven om klaar te zijn met de Galaxy A03, Galaxy A03s en de Galaxy A04s.

Tot nu toe heeft Samsung zich aan zijn schema gehouden, hoewel het One UI 5 een maand eerder naar een paar toestellen heeft gebracht. Zo heeft de op Android 13 gebaseerde update nu de Galaxy Z Flip3 en de Galaxy Z Fold3, samen met de Galaxy S20 FE en de Galaxy S21 FE. Volgens Sally Hyesoon Jeong, Vice President van Android Framework R&D bij Samsung, is het bedrijf van plan de uitrol van One UI 5 met maximaal twee maanden te versnellen.

In gesprek met SamMobilelegde de VP uit dat Samsung nu prioriteit geeft aan snelheid bij het distribueren van grote OS-updates, terwijl de betrouwbaarheid behouden blijft. Recente Galaxy Watch4 serie problemen suggereren dat Samsung moet leunen op het laatste meer dan te vertrouwen op snelheid, met een recente update permanent bricking Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic eenheden wanneer ze opnieuw op te starten. Als Samsung erin slaagt om alle in aanmerking komende toestellen tegen het einde van volgende maand bij te werken naar One UI 5, dan zou het een van de eerste Android OEM's zijn die dat doet, met uitzondering van Google.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > One UI 5: Samsung wil uitrol Android 13 update volgende maand afronden, twee maanden eerder dan gepland
Alex Alderson, 2022-11-24 (Update: 2022-11-24)