Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Tab S8 FE: geruchten opduiken voor nieuwe goedkopere Galaxy Tab S8-serie optie

De Galaxy Tab S8 FE komt naar verwachting met een LCD-paneel en een premium digitizer, Galaxy Tab S7 FE afgebeeld. (Beeldbron: NotebookCheck)
De Galaxy Tab S8 FE komt naar verwachting met een LCD-paneel en een premium digitizer, Galaxy Tab S7 FE afgebeeld. (Beeldbron: NotebookCheck)
Volgens nieuwe berichten bereidt Samsung een nieuwe 'Fan Edition' tablet voor. De tablet, die deel uitmaakt van de Galaxy Tab S8-serie, gebruikt onder meer een zwakkere processor dan de Snapdragon 8 Gen 1 en een goedkoper scherm.

Roland Quandt heeft nieuwe informatie ontdekt over de Galaxy Tab S8 FE, een vermeend vervolg op de Tab S7 FE van afgelopen voorjaar Galaxy Tab S7 FE die Samsung de codenaam 'Birdie' heeft gegeven. Schrijvend op Twitter beweert de leaker dat de Galaxy Tab S8 FE eerder de marketingnaam van de tablet is dan een vermoedelijke naam, gezien het bestaan van deGalaxy Tab S7 FE. Hoewel Quandt geen marketingbeelden heeft onthuld over de volgende 'Fan Edition', heeft hij wel gewezen op wat we kunnen verwachten van Samsung's volgende goedkopere tablet.

Concreet zal de Galaxy Tab S8 FE lanceren met een LCD-paneel, en niet met een AMOLED- of OLED-paneel. De resolutie en vernieuwingsfrequentie van het scherm zijn vooralsnog onbekend, maar we vermoeden dat Samsung voor een LCD-paneel heeft gekozen om de productiekosten te drukken. Toch verwacht Quandt dat Samsung de LCD zal aanvullen met een Wacom digitiser voor een 'geweldige pen-ervaring', die veel goedkopere tablets ontberen.

De leaker voegt eraan toe dat Samsung de Galaxy Tab S8 FE het modelnummer 'SM-X506B' heeft gegeven, waarbij de 'B' staat voor een Europese variant. Zoals Quandt aangeeft, GalaxyClub.nl ontdekte 'SM-X506B' eerder dit jaar op Geekbench met ARM MT8791V/TZA, het modelnummer van de MediaTek Kompanio 900T. Momenteel is het onbekend wanneer Samsung de Galaxy Tab S8 FE zal introduceren, hoewel het ons niet zou verbazen als het bedrijf wacht tot begin 2023 gezien hoe dicht we nu bij de feestdagen zijn.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Samsung Galaxy Tab S8 FE: geruchten opduiken voor nieuwe goedkopere Galaxy Tab S8-serie optie
Alex Alderson, 2022-11-23 (Update: 2022-11-23)