Notebookcheck Logo

Huawei Vision Glass: Nieuwe Micro OLED slimme bril kan tot een 120-inch virtueel scherm creëren

Huawei biedt de Vision Glass voorlopig alleen in China aan. (Beeldbron: Huawei)
Huawei biedt de Vision Glass voorlopig alleen in China aan. (Beeldbron: Huawei)
Huawei heeft in China een nieuwe slimme bril geïntroduceerd. De slimme bril, die wordt verkocht als Vision Glass, kan dankzij Micro OLED-schermen reusachtige en kleurnauwkeurige virtuele displays weergeven.

Huawei heeft de Vision Glass gelanceerd, het equivalent van de Nreal Air AR. De Vision Glass, die eerst in China arriveert, zou tot 120-inch beelden op een afstand van 4 meter kunnen creëren, wat daalt tot 100-inch als het beeld 3 meter van je gezicht verwijderd is. Zoals Huawei's marketing afbeelding hieronder laat zien, geeft de Vision Glass het effect van een holografisch scherm dat bij je in de kamer is, maar alleen door een beeld voor je oog te projecteren.

Volgens Huawei maakt de Vision Glass gebruik van Micro OLED-panelen die werken met 1.920 x 1.080 pixels en 480 cd/m². Ook moet de slimme bril ten minste 90% van de DCI-P3-kleurruimte dekken en Low Blue Light-certificering bieden om vermoeide ogen te verminderen. De Vision Glass beschikt ook over ingebouwde luidsprekers, samen met een USB Type-C-poort om het apparaat aan te sluiten op een smartphone of een pc.

Huawei is op 14 november begonnen met het accepteren van pre-orders via Vmall, zal de Vision Glass tot begin december in de verkoop gaan. Helaas heeft het bedrijf niet bevestigd of het van plan is de slimme bril buiten zijn thuismarkt te verkopen. Vermoedelijk zal Huawei alle details over de Vision Glass bevestigen wanneer het apparaat volgende maand algemeen beschikbaar komt.

(Beeldbron: Huawei)
(Beeldbron: Huawei)
(Beeldbron: Huawei)
(Beeldbron: Huawei)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Huawei Vision Glass: Nieuwe Micro OLED slimme bril kan tot een 120-inch virtueel scherm creëren
Alex Alderson, 2022-11-22 (Update: 2022-11-22)