Notebookcheck Logo

AirPods Pro 2: Apple's nieuwste TWS oordopjes bieden aanzienlijk lagere Bluetooth latentie dan hun voorgangers

De AirPods Pro 2 bieden een veel betere Bluetooth-latentie dan eerdere AirPods-modellen. (Beeldbron: Apple)
De AirPods Pro 2 bieden een veel betere Bluetooth-latentie dan eerdere AirPods-modellen. (Beeldbron: Apple)
Apple verkoopt de nieuwste AirPods Pro als een betere geluidskwaliteit, lange batterijduur en superieure ruisonderdrukking dan de AirPods Pro 1. Nieuwe onafhankelijke tests hebben echter vastgesteld dat Apple vooruitgang heeft geboekt bij het verminderen van de Bluetooth-latentie tussen de generaties, waardoor de AirPods Pro 2 beter geschikt zou moeten zijn voor gaming dan de vorige AirPods.

De oorspronkelijke AirPods Pro bood een paar jaar geleden een aanzienlijk kortere Bluetooth-latentie dan zijn concurrenten. De TWS-markt is de afgelopen drie jaar echter verder gegaan, maar het blijkt dat de AirPods Pro 2 verder gaan waar zijn voorgangers ophielden. Volgens Stephen Coylebiedt de nieuwe Apple H2-chipset ongeveer 17,6% vertraging ten opzichte van de Apple H1 in de originele AirPods Pro 2 AirPods Pro.

De AirPods Pro 2 bereikt een effectieve latentie van 126 ms, 27 ms minder dan de AirPods Pro en 170 ms minder dan de originele AirPods. Ter referentie: de testmethode van Coyle bestaat uit het aanraken van het scherm met een Apple Pencil en het meten hoe lang de oordopjes erover doen om het bijbehorende geluid af te spelen. Coyle voegt eraan toe dat de Apple Pencil zelf ongeveer 20 ms vertraging toevoegt, waardoor zijn cijfers hoger kunnen uitvallen dan de schattingen van de fabrikant.

Coyle voegt eraan toe dat de ingebouwde luidsprekers van een iPad Pro er 83 ms over deden om hetzelfde geluidseffect te reproduceren, wat neerkomt op een 34,1% snellere latentie dan de AirPods Pro 2. Vermoedelijk blijft een Bluetooth-latentie van 126 ms hoorbaar, dus Apple heeft nog wat ruimte voor verbetering met toekomstige AirPods-modellen. Toch zou een vertraging van 17,6% mobiele gamers moeten helpen. Zie ons AirPods Pro 2 lanceringsartikel voor meer details over Apple's nieuwste TWS oordopjes en hoe ze verschillen van zijn voorganger.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > AirPods Pro 2: Apple's nieuwste TWS oordopjes bieden aanzienlijk lagere Bluetooth latentie dan hun voorgangers
Alex Alderson, 2022-11-24 (Update: 2022-11-24)