Notebookcheck Logo

Nothing Phone (2a) verschijnt later deze maand als concurrent voor de Google Pixel 8a en als 'duidelijke upgrade' van Nothing Phone (1)

De Phone (2a) zal waarschijnlijk zijn voorgangers weerspiegelen met zijn geheugenconfiguraties en kleuropties. (Afbeeldingsbron: Niets)
De Phone (2a) zal waarschijnlijk zijn voorgangers weerspiegelen met zijn geheugenconfiguraties en kleuropties. (Afbeeldingsbron: Niets)
Nothing heeft plannen geschetst om de Nothing Phone (1) later deze maand te vervangen. Terugkerend naar het middensegment brengt Nothing binnenkort de Nothing Phone (2a) uit, die naar eigen zeggen "op alle fronten een duidelijke upgrade zal zijn ten opzichte van Phone (1)".

Nothing heeft nu bevestigd dat het aan een nieuw product werkt, bijna twee maanden nadat het zo veel liet doorschemeren. Ter herinnering: het bedrijf kondigde half december aan dat het zou deelnemen aan MWC 2024 in Barcelona, met een 'Nothing to see' evenement gepland voor 27 februari. Zoals latere lekken suggereerden, zal het volgende product van Nothing een andere smartphone zijn, de derde tot nu toe na de Telefoon (1) en Telefoon (2).

Volgens Nothing heeft de smartphone de verkoopnaam Phone (2a) gekregen, evenals de codenaam Aerodactyl naar het gelijknamige Pokémon-personage. Het is voorspelbaar dat de Phone (2a) zal dienen als goedkoper alternatief voor de Telefoon (2) die het bedrijf al verkoopt (momenteel $691,50 op Amazon). Het bedrijf benadrukt echter dat de Phone (2a) ook een upgrade zal zijn ten opzichte van de Phone (1)wat niet verwonderlijk is gezien de positionering van de Phone (2a) als een Pixel 6a concurrent.

Met de Phone (2a) hebben we echt de nadruk gelegd op de kernbehoeften van de gebruiker - prestaties, camera, noem maar op... en er tegelijkertijd voor gezorgd dat de Phone (2a) op alle fronten een duidelijke upgrade is ten opzichte van de Phone (1).

De Phone (2a) zal dus waarschijnlijk wedijveren met de Pixel 7a en uiteindelijk de Pixel 8a. Schijnbaar zal de laatste echter eerder komen dan de eerste, in tegenstelling tot de Telefoon (2) en Pixel 6a. Voorlopig wordt verwacht dat Google de Pixel 8a in mei tijdens I/O 2024. Zoals gebruikelijk heeft Niets besloten om geen details over het apparaat te onthullen, hoewel het een van de wallpaperontwerpen heeft gebruikt die @Za_Raczke en SmartPrix lekten eind december.

Gebaseerd op verschillende lekken, zal de Phone (2a) dezelfde front-facing en ultra-groothoek camera's gebruiken als de Telefoon (2). De eerste zal echter vertrouwen op ISOCELL GN9 als primaire camera, een 50 MP sensor die momenteel exclusief is voor de Motorola Moto G84. Bovendien is aangetoond dat de telefoon (2a) een MediaTek Dimensity 7200 bevat, een versie van de chipset in de Redmi Note 13 Pro Plusen is volgens de geruchten verkrijgbaar vanaf ongeveer €400 in twee geheugenconfiguraties en kleuropties.

(Afbeeldingsbron: Nothing)
(Afbeeldingsbron: Nothing)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Nothing Phone (2a) verschijnt later deze maand als concurrent voor de Google Pixel 8a en als 'duidelijke upgrade' van Nothing Phone (1)
Alex Alderson, 2024-02- 1 (Update: 2024-02- 1)