Notebookcheck Logo

KDE Plasma 6 Linux desktopomgeving beschikbaar als Release Candidate 2

De release van KDE Plasma 6 eind februari komt steeds dichterbij (Afbeelding: KDE/Fabio Morales).
De release van KDE Plasma 6 eind februari komt steeds dichterbij (Afbeelding: KDE/Fabio Morales).
Het KDE-team heeft de tweede release candidate van KDE Plasma 6 uitgebracht, inclusief KDE Frameworks 6 en KDE Gear 24.02. Dit zou de laatste pre-release versie moeten zijn voor de officiële release eind februari.

De definitieve versie van KDE Plasma 6 Linux desktopomgeving komt langzaam maar zeker dichterbij, nu het ontwikkelingsteam de tweede Release Candidate, de "KDE Mega-Release 6", heeft uitgebracht. Naast de Plasma-desktop heeft het KDE-team ook de Gear 24.02 applicatiesuite en de Frameworks 6 ontwikkeltools uitgebracht als Release Candidate 2 (RC2).

Waarschijnlijk de laatste testversie voor de officiële release

KDE-ontwikkelaar Nate Graham post regelmatig over verbeteringen in KDE 6 op zijn blog Adventures in Linux and KDE. Volgens Grahamzijn enkele bugs in de gebruikersinterface verholpen en is het nu mogelijk om twee schermen te spiegelen in de Wayland-sessie van Plasma 6 via de weergave-instellingen in de systeemvoorkeuren.

Niccolò Venerandi heeft ook een bug opgelost die ervoor kon zorgen dat een toepassing of venster in Taakbeheer per ongeluk een launcher-widget werd. Andere bugs zijn ook verholpen, zoals sneltoetsen die betrouwbaarder werken en de Discover software store die iets sneller start. Op dit moment zijn er nog 4 bugrapporten met zeer hoge prioriteit en 34 zogenaamde "15-minuten plasma bugs" die vrij snel verholpen kunnen worden. Vorige week heeft het KDE-team in totaal 150 bugs van verschillende typen opgelost.

Als u de pre-release versie van KDE Plasma 6 wilt testen, kunt u de "Unstable Edition" van KDE neon downloaden of de KDE spin van Fedora Rawhide. Als u het ontwikkelingsteam wilt steunen, kunt u dat doen via een donatiecampagnedie al ruim over het minimale donatiedoel heen is.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > KDE Plasma 6 Linux desktopomgeving beschikbaar als Release Candidate 2
Alexander Pensler, 2024-02- 1 (Update: 2024-02- 1)