Notebookcheck Logo

Nieuwe FCC notering onthult mogelijke Fitbit Ace 4, Charge 6 of Luxe 2 fitnesstracker

De Fitbit Charge 5 is nu bijna twee jaar oud. (Afbeelding bron: Notebookcheck)
De Fitbit Charge 5 is nu bijna twee jaar oud. (Afbeelding bron: Notebookcheck)
De FCC heeft een nieuwe fitnesstracker van Fitbit gecertificeerd in de aanloop naar de waarschijnlijke release van het apparaat later dit jaar. Het lijkt erop dat de fitnesstracker een Ace 3, Charge 5 of Luxe opvolger is, in plaats van een duurder model.

De Federal Communications Commission (FCC) heeft initiële documentatie gepubliceerd voor een nog niet uitgebracht Fitbit-apparaat, een knipoog naar een op handen zijnde release van een nieuwe fitnesstracker van het merk Fitbit. Zoals 9to5Google opmerktheeft de FCC de G3MP5 opgenomen onder de FCC ID van Google. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs de marketingnaam van het apparaat onthult, is het het eerste Fitbit-product dat onder Google's FCC ID valt sinds de overname van eerstgenoemde in januari 2021.

Zoals gebruikelijk onthult de FCC niet al te veel details over het apparaat. De informatie die aanwezig is in deze vroege onthullingen heeft er echter voor gezorgd dat mensen als 9to5Google en @fttest_nl afleiden welk apparaat Fitbit zou kunnen gaan uitbrengen. De FCC heeft de G3MP5 bijvoorbeeld alleen getest op Bluetooth-connectiviteit. Het lijkt er dus op dat het apparaat geen NFC of Wi-Fi heeft, waardoor het premium aanbod van Fitbit uitgesloten is.

Daarnaast heeft Fitbit de FCC geïnformeerd dat het e-label van het apparaat zichtbaar zal zijn onder Instellingen, Apparaatinfo en vervolgens Regelgevingsinfo. Met andere woorden, het proces zal hetzelfde zijn als het proces dat Fitbit ontwierp voor de Charge 5, die bijna zijn tweede verjaardag heeft bereikt. Het weglaten van NFC suggereert dat G3MP5 betrekking heeft op een nog goedkoper model, mogelijk Ace 3 of Luxe opvolgers. Hoe dan ook, het verschijnen van een FCC notering impliceert dat Fitbit later dit jaar een nieuwe fitnesstracker zal lanceren, met de Google Pixel Watch 2 zal naar verwachting in de herfst verschijnen, samen met de Pixel 8 en Pixel 8 Pro.

(Afbeeldingsbron: FCC)
(Afbeeldingsbron: FCC)
(Afbeeldingsbron: FCC)
(Afbeeldingsbron: FCC)

Bron(nen)

FCC via 9to5Google & @fttest_nl (1) (2)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 08 > Nieuwe FCC notering onthult mogelijke Fitbit Ace 4, Charge 6 of Luxe 2 fitnesstracker
Alex Alderson, 2023-08-24 (Update: 2023-08-24)