Notebookcheck Logo

Fitbit: Nieuwe software-update na kritiek van gebruikers, ondersteunt nu ook de Pixel Watch

Fitbit: Nieuwe software-update voor de app (Fitbit/Google)
Fitbit: Nieuwe software-update voor de app (Fitbit/Google)
Fitbit heeft zojuist een nieuwe software-update uitgebracht. Volgens het bedrijf is deze update sterk beïnvloed door feedback van gebruikers en introduceert het functies die door de gemeenschap zijn aangevraagd.

Fitbit heeft uitgebreide wijzigingen aangebracht in de Fitbit-app als onderdeel van een nieuwe software-update, waarvoor het bedrijf zegt vooral rekening te hebben gehouden met de feedback van gebruikers. Wat klinkt als iets positiefs en uiteindelijk toe te juichen is, heeft echter een bredere context: het herontwerp van de app in september 2023 kreeg veel kritiek die volgens waarnemers veel verder ging dan de onvermijdelijke kritiek die met elke soort verandering gepaard gaat.

Volgens Fitbit introduceert de nieuwe update verschillende verbeteringen en nieuwe functies in de app. Er is nu bijvoorbeeld een batterij-indicator die de resterende batterijcapaciteit van de apps in procenten weergeeft. De Pixel Watch wordt nu ook in dit opzicht ondersteund. Gebruikers die hun dagelijkse stappendoel hebben bereikt, worden ook geprezen in de app, maar deze functie wordt pas begin januari 2024 uitgerold voor iOS-gebruikers.

Verder komen de stappendoelstrepen terug. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk bijhouden hoeveel dagen ze hun stappendoel hebben gehaald, wat hen zeker kan motiveren om hun wandelingen vol te houden. Fitbit wijst er ook nogmaals op dat gebruikers een focus voor persoonlijke fitnessontwikkeling kunnen instellen, wat invloed heeft op de advertenties op het centrale Vandaagpagina-scherm. Zo kunnen gebruikers kiezen of de kwaliteit van hun slaap ook moet worden weergegeven of dat de afgelegde afstand of de stappen moeten worden getoond.

Koop de Fitbit by Google Charge 6 op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Fitbit: Nieuwe software-update na kritiek van gebruikers, ondersteunt nu ook de Pixel Watch
Silvio Werner, 2023-11-17 (Update: 2023-11-17)