Notebookcheck Logo

Nieuwe Dragon Age-trailer leidt tot verontwaardiging in de gemeenschap

De eerste gameplay-impressies zijn beschikbaar op 11 juni om 8 uur 's ochtends PT. (Bron: YouTube)
De eerste gameplay-impressies zijn beschikbaar op 11 juni om 8 uur 's ochtends PT. (Bron: YouTube)
De nieuwste trailer voor de geplande Dragon Age-game, die onlangs werd omgedoopt tot "The Veilguard", krijgt veel kritiek. Dragon Age-fans, die gewend waren aan een nogal duistere sfeer in eerdere games, vinden de grafische stijl te vriendelijk en cartoonesk.

BioWare heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor het aankomende Dragon Age spel, dat een paar dagen geleden verrassend genoeg "The Veilguard" werd genoemd. Oorspronkelijk stond het spel bekend als Dragon Age: Dreadwolf, is de titel veranderd om de focus op de nieuwe helden en hun missie om Thedas te redden weer te geven. De ontwikkelaars legden in een blogpost uit op 6 juni 2024 dat de oorspronkelijke titel het belang van de nieuwe personages en hun verhalen niet voldoende weergaf.

Dragon Age: The Veilguard staat gepland voor een release in de herfst van 2024, maar een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. De nieuwe trailer, die binnen 15 uur al bijna 1 miljoen keer bekeken is, introduceert zeven helden:

  • Harding: The Scout
  • Neve: De Detective
  • Emmrich: De Necromancer
  • Taash: De Drakenjager
  • Davrin: De Wachter
  • Bellara: De sluierspringer
  • Lucanis: De Magische Moordenaar

Varric, een dwerg en populair personage uit Dragon Age 2 en Inquisition, is ook te zien in de trailer. Zijn terugkeer werd door veel fans met vreugde begroet.

Gemeenschap bekritiseert cartooneske grafische stijl

De trailer heeft geleid tot overwegend negatieve reacties in de community. Hoewel sommige fans de introductie van de nieuwe personages en de connectie met het bekende personage Varric toejuichen, vinden velen de grafische stijl te vriendelijk en cartoonesk voor een dark fantasy game. Velen vinden ook de achtergrondmuziek te vrolijk. Op Reddit wordt de trailer zelfs vergeleken met de animatiestijl van Shrek.

Hopen op een gameplay onthulling binnenkort

Een gedetailleerde gameplay onthulling staat gepland voor 11 juni om 8:00 a.m PT. Het is te hopen dat de eerste indrukken van het spel ontevreden fans kunnen sussen en de donkere sfeer kunnen bieden die ze gewend zijn van de Dragon Age-serie.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Nieuwe Dragon Age-trailer leidt tot verontwaardiging in de gemeenschap
Marius Müller, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)