Notebookcheck Logo

Mobvoi TicWatch 5 Pro debuteert als vlaggenschip smartwatch met nieuwe processor en batterijduur van 80 uur

De TicWatch 5 Pro. (Bron: Mobvoi)
De TicWatch 5 Pro. (Bron: Mobvoi)
Mobvoi heeft vandaag (24 mei 2023) zijn nieuwste premium smartwatch officieel gemaakt. De TicWatch 5 Pro is een merkprimeur omdat het een Snapdragon W5+ Gen 1 chipset en een fysieke kroon heeft. De batterij gaat tot 80 uur mee dankzij een "ultra-low-power" dual-layer display set-up. De Pro 5 ondersteunt ook 100 of meer "professionele" work-outmodi binnen zijn op Wear OS 3 gebaseerde UI.

Mobvoi beweert dat zijn nieuwe vlaggenschip smartwatch "zonder gelijke" is dankzij zijn nieuwe Snapdragon W5+ Gen 1 Wearable Platform. Het wordt ondersteund om tot twee keer zo snel te zijn als zijn voorganger met een voetafdruk die 30% kleiner is geworden.

Dat stelt de OEM in staat om internals zoals een 628mAh batterij toe te voegen die tot 65% kan opladen in slechts 30 minuten. De TicWatch Pro 5 heeft ook een nieuwe draaibare kroon voor betere controle, hoewel zijn 1,43-inch AMOLED display wordt beweerd gevoelig genoeg te zijn om te reageren op invoer met één vinger of met een handschoen.

Het integreert ook de nieuwste generatie van Mobvoi's secundaire display technologie die vereenvoudigde versies kan tonen van de uitlezingen van de hartslag van de TicWatch Pro 5 en de bloedzuurstof sensoren, evenals een nieuw ingebouwd kompas om te gaan met 'avontuur-verbeterende' extraatjes zoals een barometer en hoogtemeter. Het nieuwe vlaggenschip is ook beoordeeld voor "geavanceerde" VO2Max en slaapfuncties.

De Wear OS 3-aangedreven Pro 5 verpakt dat allemaal in een 5ATM/MIL-STD-810H-7000-serie" aluminium behuizing met een gekartelde rand en een Gorilla Glass kristal. Hij is verkrijgbaar bij zowel mobvoi.com en Amazon met 2GB RAM en 32GB interne opslag voor US$349 vanaf nu.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Mobvoi TicWatch 5 Pro debuteert als vlaggenschip smartwatch met nieuwe processor en batterijduur van 80 uur
Deirdre O'Donnell, 2023-05-25 (Update: 2023-05-25)