Notebookcheck Logo

"NUL" RTX 4060 Ti pre-launch consumenteninteresse gemeld omdat retailers naar verluidt extreem lage vraag verwachten

De RTX 4060 Ti die nu te koop is beschikt over 8 GB VRAM. (Bron: NVIDIA)
De RTX 4060 Ti die nu te koop is beschikt over 8 GB VRAM. (Bron: NVIDIA)
De RTX 4060 Ti is nu te koop tegen een MSRP van US$400. Volgens de laatste informatie van Moore's Law Is Dead zou de verkoop van de GPU echter erg laag kunnen zijn op basis van pre-launch gegevens van de retail bronnen van de leaker. Bovendien is de RTX 4060 Ti voorraad bij lancering naar verluidt vergelijkbaar met de RTX 4080 lanceringsvoorraad.

Reviews van de RTX 4060 Ti zijn gisteren gedropt en het zou een understatement zijn om te zeggen dat de kaart geen positieve reacties krijgt van de pers. Meerdere reviews hebben de RTX 4060 Ti verscheurd, vooral voor de 8 GB VRAM. Op basis van deze middelmatige reviews lijkt het erop dat de RTX 4060 Ti geen warme ontvangst krijgt van gamers, want Tom van Moore's Law Is Dead beweert dat een paar van zijn retail bronnen verwachten dat de GPU plat op zijn gezicht zal vallen.

Volgens een van de bronnen van een "Major US Retailer", na de eerste levering van de RTX 4060 Ti voor de lancering, verwacht de retailer geen "herbevoorrading voor maanden". Bovendien beweerde deze bron dat, hoewel 30-50% van de launch RTX 4060 Ti voorraad van de retailer bestond uit MSRP GPU's, veel AIB's kaarten ver boven de US$400 voorgestelde prijs liggen omdat "sommige AIB's hopen dat mensen RTX 3070 prijzen zullen betalen" voor het bord.

Een bron van Micro Center meldde dat de belangstelling van de consument voor de RTX 4060 Ti "NUL" lijkt te zijn, wat de retailer ertoe aanzette de winkels niet vroegtijdig te openen en slechts "een handvol kaarten voor elke locatie" te bestellen. De bron verwachtte ook dat sommige winkels geen kaarten kunnen verplaatsen.

Een andere bron meldde dat de RTX 4060 Ti "ZEER" makkelijk te krijgen zou kunnen zijn, mogelijk door de lage vraag. Hetzelfde sentiment werd gedeeld door een EU-distributeur die beweerde dat ze "minimale pulls uit onze magazijnen hadden voor de lancering". Interessant is dat dezelfde distributeur ook zei dat de RTX 4070 voorraad niet is ververst sinds april, wat een recent rapport lijkt te bevestigen over NVIDIA's verlenging van de RTX 4070 leveringsstop in juni.

Al met al lijkt het erop dat de RTX 4060 Ti een moeilijke verkoop kan worden voor NVIDIA op basis van lanceringsrecensies en MLID's laatste lek. We hoeven niet lang te wachten op de werkelijke vraag van consumenten naar de RTX 4060 Ti, want de GPU is nu te koop.

(Bron: MLID)
(Bron: MLID)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > "NUL" RTX 4060 Ti pre-launch consumenteninteresse gemeld omdat retailers naar verluidt extreem lage vraag verwachten
Fawad Murtaza, 2023-05-25 (Update: 2023-05-25)