Notebookcheck Logo

Huawei MateStation X arriveert in het Verenigd Koninkrijk met een 4K-scherm en AMD Ryzen 7 5800H APU om het op te nemen tegen de Apple iMac

De MateStation X arriveert in het Verenigd Koninkrijk voor £ 1.799,99. (Afbeelding bron: Huawei)
De MateStation X arriveert in het Verenigd Koninkrijk voor £ 1.799,99. (Afbeelding bron: Huawei)
Huawei heeft de MateStation X geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk, bijna vier maanden na zijn Europese introductie tijdens MWC 2022 in Barcelona. De MateStation X, die slechts in één configuratie beschikbaar is, combineert Huawei's MateView-scherm met een krachtige 45 W APU.

Huawei is begonnen met het aanbieden van de MateStation X in het Verenigd Koninkrijk, bijna maanden na het all-in-one (AIO) pc's Europese debuut. Overigens kondigde Huawei de MateStation X vorig jaar september aan in China, wat verklaart waarom het op oudere silicium is gebaseerd. Om een of andere reden heeft Huawei besloten de MateStation X niet aan te bieden met een AMD Ryzen 5 5600H in het Verenigd Koninkrijk, het instapniveau APU optie in andere markten.

In plaats daarvan wordt de MateStation X alleen geleverd met een Ryzen 7 5800H, een krachtigere APU die AMD nu heeft vervangen door de Ryzen 7 6800H. Daarnaast heeft de MateStation X een vaste 16 GB RAM en 1TB aan opslag; er is geen voor de hand liggende manier om de AIO te upgraden. Huawei voegt eraan toe dat het RAM-geheugen werkt in dual-channel modus en van de DDR4-variëteit is. Helaas heeft het geen details verstrekt over de meegeleverde SSD.

Ook heeft de MateStation X een 28,2-inch IPS-paneel dat werkt met 3.840 x 2.560 pixels in een 3:2 beeldverhouding. Bovendien piekt het grote beeldscherm op 500 nits, maar biedt het slechts een verversingssnelheid van 60 Hz. Momenteel is de MateStation X in het Verenigd Koninkrijk te bestellen voor £ 1.799,99, waarbij Huawei ook een draadloos toetsenbord en muis bundelt. Huawei biedt bij de lancering geen bestelbonussen aan.

(Beeld bron: Huawei)
(Beeld bron: Huawei)
(Beeld bron: Huawei)
(Beeld bron: Huawei)
(Beeld bron: Huawei)
(Beeld bron: Huawei)
(Beeld bron: Huawei)
(Beeld bron: Huawei)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Huawei MateStation X arriveert in het Verenigd Koninkrijk met een 4K-scherm en AMD Ryzen 7 5800H APU om het op te nemen tegen de Apple iMac
Alex Alderson, 2022-06-22 (Update: 2022-06-22)