Notebookcheck Logo

Apple zal iPhone 14 OLED-panelen geproduceerd door BOE opnieuw evalueren, maar de bestelling zou aanzienlijk klein kunnen zijn

Apple betrekt naar verluidt beeldschermen voor de iPhone 14-serie van Samsung, LG en BOE. (Afbeelding bron: Howard Bouchevereau)
Apple betrekt naar verluidt beeldschermen voor de iPhone 14-serie van Samsung, LG en BOE. (Afbeelding bron: Howard Bouchevereau)
Apple is de iPhone 14-schermen die door BOE worden geproduceerd opnieuw aan het evalueren, als we een rapport van The Elec mogen geloven. Na een controverse waarbij Apple BOE betrapte op het wijzigen van het paneelcircuit van de iPhone 13 zonder zijn goedkeuring, had Cupertino BOE geschorst als leverancier van beeldschermen. De ruzie over de schermen bracht ook het contract van BOE voor de productie van iPhone 14 panelen in gevaar.

Zoals bij elke iPhone lancering het geval is, zijn de aankomende iPhone 14 en de iPhone 14 Pro serie uitgebreid uitgelekt. We weten bijna alles wat er te weten valt over de aankomende modellen, inclusief de nieuwe camera systemen, batterij upgradesen de nieuwe A16 Bionic chip die naar verluidt resulteert in een aantal ernstige CPU en GPU prestatieverbeteringen. Nu heeft The Elec, een Zuid-Koreaanse publicatie, bevestigd dat Apple OLED-schermen evalueert die worden gemaakt door de Chinese schermmaker BOE.

Volgens de publicatie hoopt BOE OLED-panelen te produceren voor de standaard iPhone 14 na goedkeuring van Apple. Als Cupertino het groene signaal geeft, zal BOE tussen juli en augustus beginnen met de productie van panelen voor de basis iPhone 14.

BOE levert displays voor de iPhone 13-serie. In februari nam de productie van beeldschermen van het bedrijf een duik nadat het bedrijf het circuitontwerp van het paneel wijzigde zonder voorafgaande goedkeuring van Apple. Apple kreeg lucht van deze situatie en zette de bestelling van de schermen in de wacht. In de hoop de situatie op te lossen, vlogen de leidinggevenden van BOE naar Cupertino en kregen opnieuw toestemming om beeldschermen te leveren voor de iPhone 13.

Volgens de bronnen van The Elec zal de Chinese fabrikant als gevolg van de recente ontwikkelingen tussen Apple en BOE slechts tot 5 miljoen panelen produceren, een aantal dat vrijwel zeker aanzienlijk lager zal liggen dan wat Samsung en LG Display uiteindelijk zullen leveren.

Koop de iPhone 12 Pro op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Apple zal iPhone 14 OLED-panelen geproduceerd door BOE opnieuw evalueren, maar de bestelling zou aanzienlijk klein kunnen zijn
Fawad Murtaza, 2022-06-23 (Update: 2022-06-23)