Notebookcheck Logo

Het instellen van Fitbit-apparaten vereist vanaf 2023 een Google-account

Fitbit is nu een merk van Google. (Bron: Fitbit)
Fitbit is nu een merk van Google. (Bron: Fitbit)
Het huishoudelijke wearables-merk Fitbit heeft zijn ondersteuningspagina's bijgewerkt met nieuwe informatie die kan wijzen op een grotere integratie met zijn nieuwe eigenaar. Het bedrijf adviseert klanten nu dat sommige functies en gebruiken van zijn apparaten zullen gaan vereisen dat ze gekoppeld zijn aan een Google-account. Het verzekert gebruikers echter dat dit niet zal leiden tot verlies van privacy of controle over hoe hun gegevens worden gebruikt.

Fitbit is sinds kort "Fitbit by Google". sinds kort, als gevolg van het feit dat het bekende wearables bedrijf nu eigendom is van de Mountain View reus, en kan dus wel of niet de ontwikkeling van de komende Pixel Horloge.

Nu, de populaire fitness hardware merk heeft zijn online ondersteuningsmateriaal bijgewerkt met uitleg over wat de nieuwe definitie zou kunnen betekenen voor zijn gebruikers en hun apparaten in de toekomst. Dat omvat nieuwe "plannen" om het concept van het instellen van een nieuwe fitnesstracker of smartwatch via het Google-account in plaats van hun Fitbit-account.

Dit betekent echter blijkbaar niet dat gebruikers hun bestaande gegevens overgedragen zullen zien aan Googleof hun bestaande Fitbit profielen - nog niet. Dan weer, de OEM heeft onthuld dat het zal alleen blijven ondersteunen die voor een beperkte tijd, en zou kunnen eisen dat alle gebruikers om over te schakelen naar een Google-account zodra "begin 2025".

Fitbit beweert ook dat zijn huidige rijkdom aan gezondheids- en fitnessgegevens van gebruikers gegevens "niet zal worden gebruikt voor Google Ads" (hoewel alle andere commerciële toepassingen ervan onbesproken blijven).

Echter, de Mountain View reus wordt nu ook afgeschilderd als verplicht om Fitbit gebruikers privacy, en om het alleen te gebruiken als de eigenaar van de wearable het wil gebruiken met Google Assistant

Toch blijft het duidelijk dat dezelfde consumenten de toegang tot afzonderlijke accounts voor apparaten van hun favoriete fitness-tracker merk binnen een jaar of 3.

Koop een Charge 5 op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Het instellen van Fitbit-apparaten vereist vanaf 2023 een Google-account
Deirdre O'Donnell, 2022-09-25 (Update: 2022-09-25)