Notebookcheck Logo

Disney investeert meer dan een miljard in Epic Games en lanceert daarmee zijn belangrijkste stap in de game-industrie tot nu toe

De samenwerking tussen Disney en Epic Games staat nog in de kinderschoenen en zal pas over enkele jaren resultaten opleveren. (Bron: Disney)
De samenwerking tussen Disney en Epic Games staat nog in de kinderschoenen en zal pas over enkele jaren resultaten opleveren. (Bron: Disney)
Disney heeft 1,5 miljard dollar uitgegeven om aandelen te verwerven in Fortnite-uitgever Epic Games. Het doel: een geheel nieuw spel- en entertainmentuniversum.

In een bericht op X (voorheen Twitter) bevestigde Disney op 8 februari 2024 de overname van een minderheidsbelang van 1,5 miljard USD in Epic Games - de uitgever achter Fortnite. Deze investering maakt deel uit van een bredere strategische samenwerking tussen de twee bedrijven.

Het doel van de samenwerking tussen Disney en Epic Games is om een compleet nieuw spel- en entertainmentuniversum te creëren. Disney's uitgebreide portfolio van merken en franchises, waaronder Pixar, Marvel, Star Wars en Avatar, zullen worden geïntegreerd in de spelwereld. Disney CEO Bob Iger beschreef deze onderneming als Disney's belangrijkste stap in de gamesindustrie tot nu toe en benadrukte het groei- en uitbreidingspotentieel dat de samenwerking met Epic Games met zich meebrengt.

Het is nog onduidelijk wat spelers precies kunnen verwachten

Als onderdeel van de eerste aankondiging hebben de partners niet precies aangegeven wat we van de samenwerking kunnen verwachten. Er kan echter worden aangenomen dat er in de toekomst meer Disney-eigendom in Fortnite zal zijn - bijvoorbeeld in de vorm van skins en crossover-evenementen. In de releasetrailer hebben fans al hints gezien naar Disney-merken zoals Avatar, Frozen en meer.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Disney investeert meer dan een miljard in Epic Games en lanceert daarmee zijn belangrijkste stap in de game-industrie tot nu toe
Marius Müller, 2024-02- 9 (Update: 2024-02- 9)