Notebookcheck Logo

Bose QuietComfort Earbuds II: hoogwaardige oordopjes krijgen Qualcomm aptX Lossless-ondersteuning

Bezitters van Bose QuietComfort Earbuds II moeten tot volgend jaar wachten op Qualcomm aptX Lossless-ondersteuning. (Beeldbron: Bose)
Bezitters van Bose QuietComfort Earbuds II moeten tot volgend jaar wachten op Qualcomm aptX Lossless-ondersteuning. (Beeldbron: Bose)
Bose heeft plannen geschetst om zijn QuietComfort Earbuds II te upgraden. De QuietComfort Earbuds II, die al de beste ANC ter wereld bieden, zullen binnenkort geschikt zijn voor aptX Lossless, een van de twee nieuwe geluidsplatforms van Qualcomm.

Het is nog niet lang geleden dat Bose de QuietComfort Earbuds II aankondigde, maar het heeft al onthuld dat een nieuwe functie binnenkort naar de premium oordopjes komt. Geïntroduceerd in begin september voor US$299, Bose rekent de QuietComfort Earbuds tot 's werelds beste ruisonderdrukking'. Hoewel die claim niet verwijst naar de audiokwaliteit van de oordopjes, heeft Bose wellicht binnenkort reden om ook in dit opzicht op te scheppen over de QuietComfort Earbuds II.

Volgens het bedrijf zal het binnenkort aptX Lossless inschakelen, een Bluetooth-codec die Qualcomm eerder deze maand tijdens zijn jaarlijkse top aankondigde naast de Snapdragon 8 Gen 2. Ter referentie, de QuietComfort Earbuds II kunnen momenteel geen gebruik maken van aptX-technologieën, ondanks het feit dat ze vertrouwen op Qualcomm's S5-geluidsplatform, waarbij Bose de oordopjes beperkt tot AAC- en SBC-codecs. Met andere woorden, de oordopjes bieden alleen SBC wanneer ze niet verbonden zijn met een Apple apparaat.

Vermoedelijk komt aptX Lossless-ondersteuning in het voorjaar van 2023 via een software-update. Bose heeft echter geen vaste datum gegeven voor het leveren van de functie, dus we raden aan om het voorlopig als een losse toezegging te beschouwen. Theoretisch zouden de QuietComfort Earbuds II in staat moeten zijn om 16-bit audio af te spelen bij 44,1 kHz met aptX Lossless actief. Qualcomm aptX Lossless zou in tandem moeten werken met de verbindingsopties met lage latentie die Qualcomm S5 biedt, maar het valt nog te bezien hoe deze zullen samenwerken totdat Bose meer details geeft over de lente 2023-update van de oordopjes, vermoedelijk in het nieuwe jaar.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Bose QuietComfort Earbuds II: hoogwaardige oordopjes krijgen Qualcomm aptX Lossless-ondersteuning
Alex Alderson, 2022-11-23 (Update: 2022-11-23)