Notebookcheck Logo

Xiaomi Watch 2 Pro teaser bevestigt terugkeer van bedrijf naar Wear OS

Xiaomi zal de Watch 2 Pro naar verwachting in verschillende varianten uitbrengen. (Afbeeldingsbron: Xiaomi)
Xiaomi zal de Watch 2 Pro naar verwachting in verschillende varianten uitbrengen. (Afbeeldingsbron: Xiaomi)
Xiaomi heeft nu onthuld dat het binnenkort de Watch 2 Pro uitbrengt, zijn eerste Wear OS smartwatch sinds de Mi Watch in 2020. De Xiaomi Watch 2 Pro is mogelijk verkrijgbaar voor minder dan €250 en moet een directe uitdaging vormen voor gevestigde Wear OS smartwatches, zoals de Galaxy Watch6, Pixel Watch 2 en TicWatch Pro 5.

Xiaomi heeft nu bevestigd dat het van plan is een nieuwe smartwatch uit te brengen, met de Xiaomi 13T en Xiaomi 13T Pro al onderweg zijn. Zoals verwacht maakt Xiaomi zich op voor de introductie van de Watch 2 Pro, die in meerdere opzichten afwijkt van de recente smartwatches. Aan de ene kant is Xiaomi afgestapt van zijn Watch S-serie nomenclatuur, die het minder dan twee jaar geleden introduceerde met de Watch S1.

Aan de andere kant wordt de Watch 2 Pro de eerste smartwatch van Xiaomi in drie jaar met Wear OS. De Watch 2 Pro lijkt meer op de Watch S2 dan op de Mi Watchxiaomi's meest recente Wear OS smartwatch. De Watch 2 Pro vormt een directe uitdaging voor de Galaxy Watch6, Pixel Watch 2 en TicWatch Pro 5 ook, deels vanwege een Snapdragon W5 Plus Gen 1 chipset en 2 GB RAM.

Xiaomi heeft nog niets gezegd over een lanceerdatum of de beschikbaarheid van de Watch 2 Pro. De Nederlandse, Emiratische, Vlaamse, Duitse en Spaanse Twitter-accounts zijn echter allemaal begonnen met het teasen van de smartwatch. Hieruit kan worden afgeleid dat Xiaomi de Watch 2 Pro in ieder geval in die markten zal uitbrengen. Naar verluidt zou de smartwatch ook kunnen beginnen voor minder dan €250, waarvan we de details apart hebben besproken. Een releasedatum is voorlopig ook nog niet bekend, hoewel het ons niet zou verbazen als Xiaomi de Watch 2 Pro onthult naast de Xiaomi 13T-serie op 26 september.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Xiaomi Watch 2 Pro teaser bevestigt terugkeer van bedrijf naar Wear OS
Alex Alderson, 2023-09-18 (Update: 2023-09-18)