Notebookcheck Logo

Xiaomi Redmi 11A: ontwerp en specificaties gelekt voor aankomende budgetsmartphone

Het lijkt erop dat Xiaomi voorbereidingen treft om de Redmi 10A, afgebeeld, te vervangen. (Beeldbron: Xiaomi)
Het lijkt erop dat Xiaomi voorbereidingen treft om de Redmi 10A, afgebeeld, te vervangen. (Beeldbron: Xiaomi)
TENAA heeft de Redmi 11A gecertificeerd, een aankomende instapsmartphone die vermoedelijk de opvolger is van de huidige Redmi 10A. De Xiaomi Redmi 11A is uitgerust met twee naar achteren gerichte camera's en beschikt ook over biometrische authenticatie en een 6,7-inch display aan de andere kant.

Xiaomi heeft op dit moment een heleboel nog niet uitgebrachte smartphones in de pijplijn, niet in de laatste plaats de hele Redmi K60 en Xiaomi 13 serie. Echter, een recente TENAAlijst bevestigt het bestaan van een andere betaalbare Redmi smartphone. Gecertificeerd als '22120RN86C', wordt het toestel verondersteld de Redmi 11A te zijn, ondanks de release van de Redmi 10A slechts eerder dit jaar.

Zoals de afbeeldingen hieronder benadrukken, heeft de Redmi 11A een ander achterontwerp dan zijn voorganger, met twee grote camerasensoren geflankeerd door een enkele LED-flitsmodule en een aan de achterkant gemonteerde vingerafdruksensor. Hoewel de sensor deel uitmaakt van de camerabehuizing, lijkt Xiaomi hem gecentreerd te hebben, waardoor hij voor iedereen gemakkelijk bereikbaar is. Bovendien heeft de achterkant een getextureerde afwerking, vermoedelijk om de eentonigheid van een effen donkergrijze tint te doorbreken.

Bovendien stelt dezelfde notering dat Xiaomi de Redmi 11A heeft gebouwd rond een 6,7-inch en 720p IPS-scherm, samen met een 5.000 mAh batterij en maximaal 8 GB RAM. Ook TENAAmeldt dat de Redmi 11A wordt geleverd in vier opslagconfiguraties tot 256 GB, evenals een naamloze chipset die 8 CPU-kernen heeft geklokt op 2 GHz. Hoewel Xiaomi de Redmi 11A nog niet is gaan teasen, suggereert '2212' in het modelnummer dat het bedrijf van plan is de handset volgende maand aan te kondigen, zij het misschien alleen in China.

(Beeldbron: TENAA)
(Beeldbron: TENAA)
(Beeldbron: TENAA)
(Beeldbron: TENAA)
(Beeldbron: TENAA)
(Beeldbron: TENAA)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Xiaomi Redmi 11A: ontwerp en specificaties gelekt voor aankomende budgetsmartphone
Alex Alderson, 2022-11-10 (Update: 2022-11-10)