Notebookcheck Logo

Xiaomi Pad 6 en Pad 6 Pro komen dichter bij lancering met krachtige chipsets aan boord

De Xiaomi Pad 5 Pro 12.4 debuteerde in augustus vorig jaar met een Snapdragon 870. (Bron: Xiaomi)
De Xiaomi Pad 5 Pro 12.4 debuteerde in augustus vorig jaar met een Snapdragon 870. (Bron: Xiaomi)
Volgens een nieuw lek werkt Xiaomi momenteel aan zijn next-gen mainstream tablets. Deze apparaten, naar verwachting de Xiaomi Pad 6 en Xiaomi 6 Pro, worden getipt te debuteren met Snapdragon 800-serie SoC's en zouden in Q2 kunnen lanceren naast de Xiaomi 13 Ultra.

Geruchten over Xiaomi's volgende generatie mainstream tablets, de Xiaomi Pad 6 serie, doken al in mei vorig jaar op. Hoewel de geruchten destijds aangaven dat de tablets niet ver van de release verwijderd waren, is Xiaomi er vorig jaar nooit toe gekomen om de Pad 6-serie te introduceren Redmi Pad en twee modellen van de Pad 5 Pro 12.4. Het lijkt er echter op dat de Xiaomi Pad 6 eindelijk dicht bij de lancering kan zijn.

Zoals onthuld door leaker Mukul Sharma, de Xiaomi Pad 6 lijkt te zijn op de weg. Vermoedelijk is het bedrijf nu begonnen met het intern testen van twee nieuwe high-end tablets - vermoedelijk de Xiaomi Pad 6 en Xiaomi Pad 6 Pro - voor de Europese en Aziatische markten. De leaker beweert dat beide tablets zullen debuteren met Snapdragon 800-serie SoC's.

Het is niet gespecificeerd, maar, afgaande op eerdere geruchtenzou de verwachte chipset voor de nieuwe tablets de Snapdragon 8 Gen 1 of Snapdragon 8+ Gen 1 zijn. Eerdere rapporten beweerden de Snapdragon 8+ Gen 1in het bijzonder, meer gebruik zou zien buiten het vlaggenschip smartphone segmenten de Xiaomi Pad 6-serie past daar precies in.

De bron beweert dat de Xiaomi Pad 6-serie gericht zou kunnen zijn op een debuut in Q2. Toevallig wordt er in China gezegd dat de komende Xiaomi 13 Ultra zijn lancering zou kunnen maken in april.. of daaromtrent. In dat geval zou het niet verrassend zijn om zowel de Pad 6-serie als de 13 Ultra op hetzelfde evenement te zien debuteren.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Xiaomi Pad 6 en Pad 6 Pro komen dichter bij lancering met krachtige chipsets aan boord
Ricci Rox, 2023-01-24 (Update: 2023-01-24)