Notebookcheck Logo

Volgende AYN Odin gaming handheld ontwerp onthuld met sterke Sony PlayStation Vita vibes

AYN Technologies heeft zwaar geleund op de styling van de PlayStation Vita voor zijn volgende gaming-handheld. (Afbeeldingsbron: AYN Technologies)
AYN Technologies heeft zwaar geleund op de styling van de PlayStation Vita voor zijn volgende gaming-handheld. (Afbeeldingsbron: AYN Technologies)
Het lijkt erop dat AYN Technologies een andere richting inslaat met zijn Odin gaming handheld divisie. Na het uitbrengen van de goed beoordeelde Odin2 vorig jaar, heeft het bedrijf nu meer details gegeven over de volgende Android gaming handheld, die erg lijkt op de Sony PlayStation Vita.

AYN Technologies heeft weer een teaserafbeelding gedeeld voor zijn volgende gaming handheld. Houd er rekening mee dat het bedrijf stil blijft over de naam van het apparaat, evenals over bijna alle technische specificaties. Desalniettemin heeft het bedrijf het apparaat nu in ieder geval van de voorkant laten zien, waarvan we hieronder het bewijs hebben ingesloten.

In het kort is de naamloze game-handheld het evenbeeld van de PlayStation Vita (PSP Vita), op één ergonomische verandering na. AYN Technologies heeft namelijk de d-pad omgewisseld en de joystick laten zitten, waardoor de d-pad onder de joystick is geplaatst. Daarnaast heeft het bedrijf de PlayStation-knop van de PSP Vita vervangen door twee ronde knoppen die visueel overeenkomen met de knoppen aan de rechterkant van het apparaat. Overigens lijken deze knoppen aan de linkerkant te zijn toegewezen aan snelkoppelingen naar home en terug.

Het lijkt er dus op dat de volgende gaming-handheld van AYN Technologies op Android zal draaien in plaats van Windows. Los daarvan heeft het bedrijf luidsprekers aan de voorkant geïntegreerd in de onderkant van de handheld. Bovendien lijkt het erop dat het apparaat een enkele USB Type-C poort aan de bovenrand heeft, evenals een volumeknop en een speciale aan/uit-knop. Voor de context heeft AYN Technologies al bevestigd dat het apparaat minder weegt dan veel van zijn soortgenoten en een helder Mini-LED-scherm heeft, waarvan we de volledige details afzonderlijk hebben besproken.

(Afbeeldingsbron: AYN Technologies)
(Afbeeldingsbron: AYN Technologies)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Volgende AYN Odin gaming handheld ontwerp onthuld met sterke Sony PlayStation Vita vibes
Alex Alderson, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)