Notebookcheck Logo

Panasonic Lumix S9 op de markt met IBIS en nieuw pancake zoomobjectief perfect voor straatfotografie

Pansonic zal vermoedelijk op 22 mei een nieuwe lens lanceren naast de aankomende Lumix S9 full-frame camera. (Afbeeldingsbron: Panasonic)
Pansonic zal vermoedelijk op 22 mei een nieuwe lens lanceren naast de aankomende Lumix S9 full-frame camera. (Afbeeldingsbron: Panasonic)
Een nieuw gerucht beweert dat Panasonic's aankomende compacte full-frame Lumix S9 IBIS zal hebben en samen met een even compact 18-40 mm pancake L-Mount zoomobjectief op de markt zal komen. Het objectief en de camera zullen waarschijnlijk als kit te koop zijn na de eerder aangekondigde aankondiging op 22 mei, en het lijkt erop dat ze een gemene, universele hybride kit vormen.

Onlangs doken er details op over de Panasonic Lumix S9, die suggereerden dat er een nieuwe, op de maker gerichte full-frame camera op 22 mei op komst was van Panasonic. Hoewel het gerucht over de 24 MP Panasonic S5 II sensor al eerder de ronde deed, is er nu een nieuw gerucht van de veelvuldige leaker Andrea Pizzini op YouTube dat de Panasonic Lumix S9 ook IBIS zal hebben en gelanceerd zal worden met een gloednieuwe compacte zoomlens die speciaal ontworpen is voor gebruik in combinatie met de Lumix S9.

Volgens deze laatste geruchten zal Panasonic op 22 mei een pancake zoomlens van 18-40 mm lanceren die naast de Panasonic Lumix S9 zal worden verkocht, mogelijk in een kit. Het dichtstbijzijnde groothoekzoomobjectief van de huidige generatie van Panasonic is de S-serie PRO 16-35 mm F4 L-Mount Lens, die ondanks een korting van 33% een torenhoge $997,99 kost op Amazon. Dit is echter verre van een kitlens, dus het zou logisch zijn als de begeleidende lens van de Lumix S9 iets goedkoper zou zijn, zoals de Panasonic Lumix S 20-60 mm F3.5-5.6, die op het moment van schrijven voor 499,99 dollar wordt verkocht.

Pizzini's beweringen over in-body beeldstabilisatie op de Lumix S9 worden niet gevolgd door een CIPA-classificatie voor stops, maar het zou niet verrassend zijn als de Lumix S9 dezelfde 6,5-stops IBIS-classificatie zou hebben als de Panasonic S5II(momenteel $1.799,99 bij Best Buy), aangezien deze dezelfde sensor lijkt te gebruiken.

Met zowel de Lumix S9 als het bijbehorende 18-40 mm zoomobjectief gericht op een compacte vormfactor, lijkt het erop dat Panasonic zich rechtstreeks richt op hetzelfde online creatieve publiek als de Fujifilm X100VI. Panasonic voegt deze keer zelfs een LUT-knop toe en besteedt veel aandacht aan kleurwetenschap.

Hoewel de Lumix S9 niet voorzien is van een EVF, zoals de X100VI, zal de prijs naar verluidt rond hetzelfde niveau liggen als die van de X100VI, wat betekent dat het een goed alternatief is voor de X100VI alternatief voor de X100VIvooral voor mensen die meer hybride en videowerk willen doen dan de typische X100VI-eigenaar.

De Lumix S9 zal ook kort na de vermeende Fujifilm X-T50 op de markt komen, die veel van dezelfde specificaties heeft als de X100VI en de $1.699,99 kostende Fujifilm X-T5, hoewel hij naar verluidt een iets grotere voetafdruk heeft dan zijn tegenhanger in Rangefinder-stijl. De concurrentie op het gebied van krachtige, compacte prosumer-camera's wordt steeds heviger, wat alleen maar goed nieuws kan zijn voor consumenten - vooral in een markt waar tekorten de prijs van Fujifilm camera's tot meer dan het dubbele prijs.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Panasonic Lumix S9 op de markt met IBIS en nieuw pancake zoomobjectief perfect voor straatfotografie
Julian van der Merwe, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)