Notebookcheck Logo

Sony Xperia 1 VI op de markt met 1080p scherm in wild gerucht op het laatste moment

De Xperia 1 VI in zijn rode kleuroptie. (Afbeeldingsbron: Dime Japan)
De Xperia 1 VI in zijn rode kleuroptie. (Afbeeldingsbron: Dime Japan)
Sony is minder dan 24 uur verwijderd van de presentatie van de Xperia 1 VI. In de tussentijd schijnen verschillende insiders uit de Japanse industrie te hebben vernomen dat het toestel een 1080p scherm zal hebben, in tegenstelling tot de 4K-schermende Xperia 1 V.

Er is de laatste tijd veel gezegd over de Xperia 1 VI. Meest recentelijk, presentatiedia's online gelekt waarop meerdere specificaties van het toestel te zien zijn, waaronder een verbeterde telefotocamera vergeleken met de Xperia 1 V (momenteel $854 bij Amazon). Eén belangrijk element van de Xperia 1 VI lijkt echter onder de radar te zijn gebleven.

Er werd al een tijdje aangenomen dat de Xperia 1 VI een verschuiving zou inluiden van het aanbieden van 4K-schermen in de vlaggensmartphones van Sony. Uiteindelijk bleek Sony de enige grote OEM op Android te zijn die smartphones met 4K-schermen verkoopt. Concurrenten hebben daarentegen de neiging om 1440p (QHD) panelen in hun vlaggenschepen op te nemen of iets tussen 1200p en 1440p.

Desalniettemin stellen bedrijven als Samsung hun 1440p vlaggenschepen vaak standaard in op 1080p (FHD), vermoedelijk om de energiezuinigheid te maximaliseren. Volgens Japanse insiders uit de industrie is Sony nog een stap verder gegaan. Naar verluidt heeft Sony de Xperia 1 VI uitgerust met een 1080p-paneel, dat het ook op de markt zal brengen als het helderste Xperia-scherm ooit en dat is geïnspireerd op zijn high-end Bravia TV's. Sony zal de Xperia 1 VI morgen onthullen, samen met de Xperia 10 VI.

(Afbeeldingsbron: Dime Japan)
(Afbeeldingsbron: Dime Japan)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Sony Xperia 1 VI op de markt met 1080p scherm in wild gerucht op het laatste moment
Alex Alderson, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)