Notebookcheck Logo

Tesla Rider Quality score en Guest Mode maken de weg vrij voor de lancering van Robotaxi en Cybercab diensten

Robotaxi/Cybercab app teaser (afbeelding: Tesla)
Robotaxi/Cybercab app teaser (afbeelding: Tesla)
De manier waarop Tesla zijn ride-share service zal uitvoeren met de standalone Robotaxi en de huidige Tesla-voertuigen die als Cybercabs worden gebruikt, begint langzaam vorm te krijgen.

In plaats van een goedkoop Model 2kondigde Elon Musk een "speciaal gebouwde" Robotaxi aan voor 8 augustus en teasde hij een Cybercab service met bestaande Tesla-vloot.

Hoewel dit alles nog afhangt van de wettelijke acceptatie van zijn autonome rijtechnologie, begint de manier waarop Tesla zijn ride-share service gaat benaderen langzaam vorm te krijgen.

Onlangs heeft а Tesla API dive een codestring onthuld die verwijst naar een zogenaamde Rider Quality Score, misschien vergelijkbaar met de score die Uber-chauffeurs aan hun klanten geven.

De placeholderwaarde die eraan is toegekend, leest 5, net als de 1-5 schaal van Uber, naar wiens ride-share service Elon Musk verwees toen hij het tijdens de laatste earnings call had over de Robotaxi en Cybercab ondernemingen.

Tesla plaagde zelfs het Robotaxi interieurevenals het interfaceontwerp van de app voor rituitwisseling in een promo video die werd uitgebracht in de aanloop naar de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering die op donderdag 13 juni wordt gehouden en waar het lot van Elon Musks $ 56 miljard salarispakket duidelijk zal worden.

In de video roept een bestuurder een zelfrijdende Tesla Model Y aan die zich een weg baant naar de voorkant van het gebouw waar ze als enige passagier wordt opgehaald, nadat ze de luchttemperatuur in de cabine en zelfs de muzieksfeer heeft ingesteld via de ride-share app van Tesla.

Naast de Rider Quality Score onthullen Tesla API's een Guest Mode waarmee de eigenaar zaken als de snelheid van het voertuig, de toegang tot het handschoenenkastje en het aanmaken van sleutels kan beperken, of een PIN-code nodig heeft om te mogen rijden.

Elon plaagde dat Tesla de Cybercab-vloot zal bezitten en exploiteren, misschien verwijzend naar de Robotaxi's, maar Tesla-eigenaars zullen zelf kunnen kiezen of ze hun auto verhuren als onderdeel van de service, waarmee het vergeleken wordt met Airbnb op wielen.

Tesla werkt nu aan niche scenario's voor toekomstige FSD 12-updates, zoals door een smalle straat rijden, een obstakel tegenkomen en helemaal zelfstandig achteruit rijden terwijl het wagenpark hiervoor wordt gewaarschuwd, "zodatje niet een heleboel Tesla's krijgt die vast komen te zitten op een weg," tipt Elon Musk.

Koop de 80A Tesla Gen 2 Muurconnector met 24' kabel op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Tesla Rider Quality score en Guest Mode maken de weg vrij voor de lancering van Robotaxi en Cybercab diensten
Daniel Zlatev, 2024-06-11 (Update: 2024-06-11)