Notebookcheck Logo

Tesla Model Y Juniper release niet dringend als Elon Musk beweert rollende upgrades

Model Y Juniper render (afbeelding: lars_o_saeltzer/IG)
Model Y Juniper render (afbeelding: lars_o_saeltzer/IG)
Er is weinig haast bij een Tesla Model Y facelift, codenaam Juniper, volgens Elon Musk. In plaats daarvan heeft Tesla voortdurend kleinere upgrades geïntroduceerd.

De geruchtmakende Tesla Model Y Juniper release datum ergens in 2025 kan nog wel eens kloppen, want Elon Musk heeft zojuist bevestigd dat de facelift dit jaar niet doorgaat.

Hij verklaarde het uitblijven van een grote Tesla-release dit jaar met het feit dat de Model Y voortdurend wordt geüpgraded. "Ik moet opmerken dat Tesla zijn auto's voortdurend verbetert, dus zelfs een auto die 6 maanden nieuwer is, zal een beetje beter zijn," tipt Elon.

De releasedatum van de Model Y Juniper was gepland voor deze zomer zomerin juli, maar toen begonnen de geruchten door te druppelen dat noch Tesla's Gigafactory in Shanghai, noch enige andere fabriek hun productielijnen aan het bijstellen zijn.

De Model Y is sowieso Tesla's best verkochte voertuig, en er is blijkbaar weinig behoefte om extra kapitaal uit te geven in een jaar waarin Tesla te maken heeft met de Cybertruck en Model 3 refresh ramp-ups in een omgeving van een algemene malaise in de verkoop van EV's.

Elon Musk heeft een punt, aangezien de Model Y in China al wordt geleverd met een opgefrist interieur en LED-verlichting, terwijl nieuwe kleuren, wielontwerpen en Hardware 4.0-componenten al een tijdje met nieuwe series worden geleverd.

Lang geleden in februari had Tesla naar verluidt zijn vertegenwoordigers om elke klant die naar de Juniper-opfrisbeurt vraagt, in de richting van zijn huidige Model Y-promoties te sturen, zoals de 0.99% APR die vorige maand werd aangekondigd.

De Model Y Juniper vernieuwingsspecificaties zullen naar verluidt nabootsen wat Tesla deed met de Model 3 Highland facelift, namelijk een meer gestroomlijnd ontwerp met nieuwe koplampen, Hardware 4.0 computer en camera's, en een minimalistischer interieur.

Tesla zal echter het batterijprobleem moeten oplossen als het de prijs van de Model Y prijs voordeel met de federale en staatsbelastingkredieten wil behouden. Om die in de VS te behouden, zal Tesla veel meer accu's nodig hebben 4680 accu's met een verbeterde energiedichtheid en laadprestaties nodig hebben, wat uiteindelijk de Cybertruck ramp-up kannibaliseert.

In China en Europa kan het enkele van de verbeterde fosfaatbatterij technologieën van CATL of BYD gebruiken, waardoor het de prijs van de Model Y laag en de prestaties hoog kan houden.

Het gerucht dat de fabriek in Sjanghai rond het Chinese Nieuwjaar stilgelegd zou worden om de fabriek om te bouwen voor de facelift, wordt dus blijkbaar uitgesteld tot 2025, zodat de releasedatum van de Model Y Juniper misschien volgend jaar juli is, in plaats van dit jaar.

Tegen die tijd zal Tesla genoeg tijd hebben om de knowhow van de next-gen Robotaxi die het wil gebruiken om de productiekosten van de Model Y.

Koop de 80A Tesla Gen 2 Wandcontactdoos met 24' kabel op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Tesla Model Y Juniper release niet dringend als Elon Musk beweert rollende upgrades
Daniel Zlatev, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)