Notebookcheck Logo

Sony voegt PC-compatibiliteit toe aan mocopi wearable voor 3D VR motion capture

De nieuwste update voor de Sony mocopi maakt 3D VR motion capture op de PC mogelijk. (Bron: Sony)
De nieuwste update voor de Sony mocopi maakt 3D VR motion capture op de PC mogelijk. (Bron: Sony)
Sony heeft PC-compatibiliteit toegevoegd aan zijn mocopi trackersysteem voor 3D VR motion capture. De nieuwe bètafunctie was oorspronkelijk bedoeld voor smartphonegebruikers, maar breidt de compatibiliteit uit naar laptops en desktops met SteamVR, SlimeVR en VRChat.

De draagbare Sony mocopi werd in 2023 gelanceerd gericht op smartphonegebruikers met 6 trackers die bewegingsvoorstellingen kunnen vastleggen voor 3D VR-gebruik. De laatste update van Sony voegt PC-compatibiliteit toe zodat gebruikers zichzelf kunnen vastleggen met laptops en desktopcomputers.

De mocopi is ontwikkeld voor makers van VR-content en was oorspronkelijk bedoeld om bewegingen van het hele lichaam vast te leggen op smartphones om virtuele avatars te animeren voor games, online videopresentaties en meer. Kleurgecodeerde trackers met een gewicht van 8 gram en een diameter van 3,2 cm worden op het hoofd, de heup, de polsen en de enkels gedragen. 6 sensoren in elke tracker controleren hoek- en bewegingsveranderingen in 3D.

De draadloze verbinding met een smartphone of pc verloopt via Bluetooth 5.2. Na een snelle kalibratie kunnen makers beginnen met het creëren van AR/VR-entertainment voor hun fans door simpelweg te dansen en te bewegen om hun avatars tot 10 uur non-stop te besturen. De oplaadbare batterij is in 1,5 uur opgeladen.

De bèta-update is nu beschikbaar en is compatibel met elke PC waarop SteamVR, SlimeVR en VRChat draaien. Vergeet niet om een mooie SteamVR-compatibele headset te kopen(zoals deze bij Amazon).

De Sony mocopi gebruikt 6 lichtgewicht trackers om 3D VR-voorstellingen vast te leggen. (Bron: Sony)
De Sony mocopi gebruikt 6 lichtgewicht trackers om 3D VR-voorstellingen vast te leggen. (Bron: Sony)

Sony Electronics kondigt een belangrijke software-update aan voor mocopi, die een pc-verbinding voor VRChat mogelijk maakt en workflowverbeteringen toevoegt voor het maken van virtuele content

NIEUWS AANGEBODEN DOOR

Sony Electronics, Inc. 18 jan, 2024, 12:00 ET

SAN DIEGO, 18 jan. 2024 /PRNewswire/ -- Sony Electronics Inc. heeft vandaag een belangrijke update aangekondigd voor mocopi, het populaire motion capture-systeem, door het te integreren met SlimeVR en zo een optie te bieden voor VRChat-gebruikers om verbinding te maken via de pc. Sony's mocopi-systeem loopt voorop in mobiele virtual reality (VR)-technologie en staat bekend om zijn gebruiksgemak en toegankelijkheid.¹ Luisterend naar feedback van klanten versterkt deze update, die nu beschikbaar is, mocopi's positie in mobiele VR en vestigt mocopi als een belangrijke speler in de VR-ruimte met pc-verbinding, met name voor VRChat-gebruikers die al lang op zoek zijn naar een lichtgewicht en eenvoudige, maar stabielere verbinding met pc-platforms. Daarnaast bevat deze software-update verschillende upgrades, waaronder integratie met een nieuw avatar-platform, workflowverbeteringen voor het maken van inhoud en verbeteringen op het gebied van plezier.

mocopi: Nu met PC-verbinding

Hoewel de mobile-first benadering² van mocopi alom geprezen is vanwege het installatie- en gebruiksgemak, is er een groeiende vraag naar een robuuste PC-verbindingsoptie. Als reactie op de feedback van gebruikers heeft Sony nu een naadloze integratie met SlimeVR mogelijk gemaakt, zodat gebruikers mocopi met een pc kunnen verbinden ³voor een betere inschatting van de houding en algehele ervaring in VR-ruimtes. SlimeVR is een oplossing voor het volgen van het volledige lichaam, voornamelijk ontworpen voor VR-toepassingen op het SteamVR-platform. Het biedt een efficiënte manier om het volledige lichaam te volgen, wat de VR-ervaring verbetert door meer meeslepende en interactieve gameplay of simulaties mogelijk te maken. Deze integratie zorgt ervoor dat mocopi zijn mobiele toegankelijkheid behoudt, maar nu ook geschikt is voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtigere pc-opstelling.

Nieuwe Avatars & Verbeterde Functionaliteit

Focusmodus voor bovenlichaam: Deze modus is speciaal bedoeld voor gebruikers die zich concentreren op bewegingen van het bovenlichaam en maakt extra trackingpunten op specifieke ledematen mogelijk, waardoor de precisie van motion capture wordt verbeterd.

Nieuwe Avatar-opties met Avaturn: Gebruikers kunnen nu avatars importeren van Avaturn. Deze integratie met Avaturn is bijzonder opwindend, omdat gebruikers hiermee een selfie kunnen importeren en snel en eenvoudig een gepersonaliseerde avatar kunnen maken, met zowel gratis als betaalde versies.

Workflowverbeteringen voor een soepelere ervaring

Gelijktijdig verzenden en opslaan van bewegingsgegevens: Biedt een nieuwe optie om tegelijkertijd bewegingsgegevens op te slaan en te verzenden, waardoor de workflow efficiënter wordt.

Aanpasbare bestandsnamen voor films: Vóór het opslaan kunnen gebruikers de naam van de motion-bestanden wijzigen, waardoor ze afstappen van de standaard automatische naamgeving.

Beheer motionbibliotheek: Biedt de mogelijkheid om bestanden in de motion bibliotheek te verwijderen en hernoemen, evenals een vergrendelingsfunctie om onbedoelde avatar-schermbewegingen te voorkomen.

Leuke nieuwe Avatar voor verbeterde personalisatie

Mini RAYNOS-chan Avatar: Een vooraf geïnstalleerde avatar voor onmiddellijk gebruik.

Ga voor meer informatie over deze recente update naar:
www.sony.net/Products/mocopi-dev/en/documents/beta/HowToBetaFunctions_SlimeVR.html

Ga voor meer informatie over mocopi naar:
electronics.sony.com/more/mocopi/all-mocopi/p/qmss1-uscx

Over Sony Electronics Inc.
Sony Electronics is een dochteronderneming van Sony Corporation of America en een filiaal van Sony Group Corporation, een van de meest uitgebreide entertainmentbedrijven ter wereld, met een portfolio dat elektronica, muziek, films, mobiele telefoons, gaming, robotica en financiële diensten omvat. Sony Electronics, met het hoofdkantoor in San Diego, Californië, is toonaangevend op het gebied van elektronica voor de consumentenmarkt en de professionele markt. De activiteiten omvatten onderzoek en ontwikkeling, techniek, verkoop, marketing, distributie en klantenservice. Sony Electronics maakt producten die generaties innoveren en inspireren, zoals de bekroonde Alpha-camera's met verwisselbare lens en revolutionaire audioproducten met hoge resolutie. Sony is ook een toonaangevende fabrikant van end-to-end oplossingen, van 4K professionele broadcast- en A/V-apparatuur tot toonaangevende 4K en 8K Ultra HD TV's. Ga naar www.sony.com/news voor meer informatie.

Opmerkingen:

1. Download de mocopi-app op Google Play en in de App Store. Netwerkdiensten, inhoud en besturingssysteem en software zijn onderhevig aan voorwaarden en kunnen op elk moment worden gewijzigd, onderbroken of beëindigd en vereisen mogelijk kosten, registratie en creditcardgegevens. Voor het gebruik van services of apps van derden kan registratie en/of acceptatie van een licentieovereenkomst, privacybeleid en andere voorwaarden vereist zijn. Sony is niet verantwoordelijk voor websites, services en apps van derden. Functies en specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

2. Geschikte smartphonemodellen: (Android) Xperia 5 IV, Xperia 1 IV, Xperia 5 III, Xperia 1 III, Xperia 5 II, Xperia 1 II, Xperia 5, Xperia 1, (iPhone) iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus, iPhone 14, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone SE (3e generatie), Android 11 of hoger / iOS 15.7.1 of hoger.

3. Raadpleeg de webbronnen SteamVR, SlimeVR en VRChat voor eventuele pc-vereisten. mocopi-integratie werkt op elke pc waarop SteamVR, SlimeVR en VRChat kunnen draaien.

BRON Sony Electronics, Inc.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 01 > Sony voegt PC-compatibiliteit toe aan mocopi wearable voor 3D VR motion capture
David Chien, 2024-01-20 (Update: 2024-01-20)