Notebookcheck Logo

Ender-3 V3: 3D-printer met automatisch nivelleren, eenvoudig onderhoud en groot touchscreen nu verkrijgbaar

Ender-3 V3: Nieuwe bijzonder snelle 3D-printer
Ender-3 V3: Nieuwe bijzonder snelle 3D-printer
Creality biedt nu een nieuwe 3D-printer aan. Het model wordt naar verluidt gekenmerkt door hoge snelheid, krachtige koeling van onderdelen en eenvoudig onderhoud. Er is een display geïnstalleerd en deze is ontworpen voor eenvoudige bediening.

Creality heeft nu een nieuwe 3D-printer in de aanbieding. De Ender-3 V3 is direct bij de fabrikant verkrijgbaar voor een prijs van 419 euro met korting - het is nog niet duidelijk of de printer ook daadwerkelijk voor de stakingsprijs van 449 euro wordt aangeboden. De Ender-3 V3 is een open 3D-printer en wordt daarom niet geleverd met een behuizing. Hierdoor worden gebruikers blootgesteld aan de uitlaatgassen van de 3D-printer, en kan de printkwaliteit afnemen door de niet-constante temperatuur of tocht.

De 358 x 374 x 498 millimeter printer biedt een bouwruimte van 220 x 220 x 250 millimeter en is ontworpen om een printsnelheid tot 600 mm/s te ondersteunen - zoals gewoonlijk moet er een verstandig compromis tussen printsnelheid en printkwaliteit gevonden worden. De afdruknauwkeurigheid, of nauwkeuriger gezegd, de afwijking, wordt geschat op 0,2 millimeter. De laaghoogte kan worden ingesteld tussen 0,1 en 0,35 millimeter, wat betekent dat zowel snelle prototypes als nauwkeurige, productief bruikbare afdrukken kunnen worden geproduceerd.

De drukplaat kan tot 110 °C verwarmd worden en volgens de fabrikant kunnen PLA, TPU, PETG en ABS geprint worden. Dankzij twee ventilatoren kan het geprinte onderdeel na extrusie snel en effectief worden gekoeld. Er wordt ook geadverteerd dat het printmondstuk eenvoudig kan worden vervangen. De XZ-tandriem is ontworpen om automatisch gespannen te worden en de kalibratie gebeurt ook automatisch. Het wordt bediend via een touchscreen met een resolutie van 800 x 480 pixels, dat zelfs een modelvoorbeeld biedt.

De extruder moet lang meegaan
De extruder moet lang meegaan
Er wordt geadverteerd voor de snelle spuitmondwissel
Er wordt geadverteerd voor de snelle spuitmondwissel

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 03 > Ender-3 V3: 3D-printer met automatisch nivelleren, eenvoudig onderhoud en groot touchscreen nu verkrijgbaar
Silvio Werner, 2024-03-26 (Update: 2024-03-26)