Notebookcheck Logo

Sony kondigt officieel Project Q cloud gaming console en een paar PlayStation-branded TWS oordopjes aan

Sony heeft twee nieuwe stukken Playstation-hardware geplaagd (afbeelding via Sony)
Sony heeft twee nieuwe stukken Playstation-hardware geplaagd (afbeelding via Sony)
Sony heeft aangekondigd dat het werkt aan een cloud-based gaming handheld genaamd Project Q. Het heeft een 8-inch 1080p scherm en een DualSense-vormige controller compleet met haptische feedback en adaptieve triggers.

Industrie insider Tom Henderson voorspelde Sony in 2023 een handheld console zou lanceren. Deze zou echter dichter bij de Logitech G Cloud/Razer Edge liggen dan bij de Steam Deck/ROG Ally. Sony heeft nu officieel erkend het bestaan van de genoemde handheld, aka "Project Q". Sony maakt het overduidelijk dat het geen games kan draaien door te stellen: "Games moeten worden geïnstalleerd op de PS5-console en sluiten VR-games uit".

De aankondiging was echter een beetje licht op details, anders dan het feit dat Project Q zal komen met een 8-inch FHD-scherm (waarschijnlijk 1.920 x 1.080) dat games kan spelen op 60 FPS. In tegenstelling tot conventionele handhelds heeft de controller van Project Q de vorm van een DualSense, compleet met een opening onder de thumbsticks. Het heeft zelfs haptische feedback en adaptieve triggers. Of hij afneembaar zal zijn of zal werken met andere apparaten valt nog te bezien.

Sony lanceerde ook een paar TWS oordopjes naast Project Q (ook gehint door een eerder lek) en onthulde er nog minder details over. Het bedrijf beweert dat het "next-generation audio onderdompeling naar PS5 en PC" zal brengen. Je kunt je afvragen hoe dat precies werkt, want de PS5 ondersteunt Bluetooth-audio niet, waardoor gebruikers genoodzaakt zijn een eigen Bluetooth-adapter zoals de Pulse 3D aan te schaffen. Smartphone connectiviteit wordt ook geadverteerd. Helaas is er nog niets bekend over de prijs of het tijdstip waarop de PS5 in de schappen ligt. Sony belooft "later dit jaar" meer te onthullen.

PlayStation TWS-oordopjes (afbeelding via Sony)
PlayStation TWS-oordopjes (afbeelding via Sony)
Project Q handheld (afbeelding via Sony)
Project Q handheld (afbeelding via Sony)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Sony kondigt officieel Project Q cloud gaming console en een paar PlayStation-branded TWS oordopjes aan
Anil Ganti, 2023-05-25 (Update: 2023-05-25)