Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Watch4: beschikbaarheid Google Assistant eindelijk bevestigd voor release Pixel Watch

De Galaxy Watch4-serie krijgt Google Assistant-ondersteuning voordat de Pixel Watch arriveert. (Afbeelding bron: Samsung)
De Galaxy Watch4-serie krijgt Google Assistant-ondersteuning voordat de Pixel Watch arriveert. (Afbeelding bron: Samsung)
Op dit moment voert de Galaxy Watch4-serie de vlag voor Wear OS 3, dat later dit jaar ook naar de Pixel Watch zal komen. Terwijl de eerste smartwatch van Google pas in de herfst wordt verwacht, heeft Samsung bevestigd dat de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic in plaats daarvan deze zomer een langverwachte Wear OS-functie zullen krijgen.
Alex Alderson, 🇺🇸 🇫🇷 ...

Samsung heeft een update aangekondigd over de staat van Google Assistant voor de Galaxy Watch4-serie. Om samen te vatten, de Spaanse divisie van het bedrijf heeft al een advertentie uitgebracht waarin het een Galaxy Watch4 met Google Assistant, terwijl het ook heeft gezinspeeld op de digitale assistent die zijn weg naar One UI Watch maakt in eerdere persberichten. Het lijkt erop dat Google de release van een volgende generatie van Google Assistant heeft opgehouden, gezien het feit dat het er tegen koos om Wear OS 3 te laten zien tijdens de gisteren gehouden Pixel Watch presentatie.

Volgens Samsung zal de nieuwe Google Assistant voor smartwatches deze zomer klaar zijn. Met andere woorden, Google zal op zijn vroegst eind juni en uiterlijk de voorlaatste week van september een bijgewerkte Google Assistant naar de Play Store brengen. Hoe dan ook, Google Assistent zou beschikbaar moeten zijn op deGalaxy Watch4en Galaxy Watch4 Classic voordat Google de Pixel Watch uitbrengt.

Daarnaast belooft Samsung een verbeterde integratie met applicaties van derden dankzij de bijgewerkte Google Assistant. Zo zal het op termijn mogelijk zijn om Spotify te bedienen met spraakcommando's, iets wat Samsung Spanje vorige maand al teasde in de advertentie. Overigens laat Samsung doorschemeren dat de Galaxy Watch4-serie later dit jaar ook zal profiteren van nog meer verbeterde Google-diensten. Vermoedelijk doelt het bedrijf op de nieuwe Google Wallet en Google Home-app, die gisteren werden geïntroduceerd tijdens de presentatie van Google I/O 2022.

Alex Alderson
Editor of the original article: Alex Alderson - Senior Tech Writer - 5766 articles published on Notebookcheck since 2018
contact me via: @aldersonaj
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 234272 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Samsung Galaxy Watch4: beschikbaarheid Google Assistant eindelijk bevestigd voor release Pixel Watch
Alex Alderson, 2022-05-13 (Update: 2022-05-13)