Notebookcheck Logo

Pixel 6a: Google bevestigt dat nieuwe mid-range smartphone een andere vingerafdruksensor heeft dan die in de Pixel 6 en Pixel 6 Pro

Google heeft de vingerafdrukscanner van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro niet overgezet naar de nieuwe Pixel 6a. (Afbeelding bron: Google)
Google heeft de vingerafdrukscanner van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro niet overgezet naar de nieuwe Pixel 6a. (Afbeelding bron: Google)
De Pixel 6a bevat misschien niet alle glamoureuze functies van de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro, maar Google beweert dat het een verborgen voordeel in zijn mouw heeft. Volgens Rick Osterloh heeft Google de Pixel 6a uitgerust met een nieuwe vingerafdrukscanner onder het scherm, vermoedelijk naar aanleiding van kritiek op de nauwkeurigheid van die in de Pixel 6 en Pixel 6 Pro.
Alex Alderson, 🇺🇸 🇮🇹 ...

Google kreeg veel kritiek op de vingerafdrukscanners onder het scherm in dePixel 6enPixel 6 Pro, de eerste die het bedrijf had gebruikt in de Pixel-serie. Voorheen vertrouwden Pixel-smartphones voor het grootste deel op capacitieve vingerafdrukscanners, het meest recent met de Pixel 5a. De Pixel 4 en Pixel 4 XL zijn de enige uitzonderingen hier, aantoonbaar de beste replicatie van Face ID in een Android -smartphone.

Het siert Google dat het de snelheid en betrouwbaarheid van de vingerafdrukscanners van de Pixel 6-serie met verschillende updates heeft verbeterd. Ook hebben de problemen geen invloed op alle apparaten; we merkten bijvoorbeeld geen problemen bij het reviewen van de Pixel 6. Toch heeft Google de Pixel 6a uitgerust met een andere vingerafdruksensor dan die in de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Bevestigd door Rick Osterloh, Senior Vice President of Devices and Services,Android Centralkon geen details geven over de nieuwe sensor.

Vermoedelijk zullen websites zoals iFixit bepalen welke wijzigingen Google heeft aangebracht wanneer de Pixel 6a eind juli begint te verschepen. Overigens lijkt het onwaarschijnlijk dat Google gezichtsontgrendelingsmogelijkheden naar de Pixel 6a zal brengen. Hoewel de Pixel 6a gebruik lijkt te maken van dezelfde Sony IMX386 ultra-groothoekcamera als dePixel 6enPixel 6 Pro, wordt aangenomen dat het ook de IMX355 gebruikt als zijn front-facing camera, overeenkomend met de Pixel 5. Momenteel beweert het bedrijf dat gezichtsontgrendeling alleen beschikbaar zal zijn op dePixel 6 Pro, vanwege de verbeterde front-facing camera.

Alex Alderson
Editor of the original article: Alex Alderson - Senior Tech Writer - 5810 articles published on Notebookcheck since 2018
contact me via: @aldersonaj
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 234996 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Pixel 6a: Google bevestigt dat nieuwe mid-range smartphone een andere vingerafdruksensor heeft dan die in de Pixel 6 en Pixel 6 Pro
Alex Alderson, 2022-05-14 (Update: 2022-05-14)