Notebookcheck Logo

Tuners veranderen de Tesla Model 3 in een zes ton wegend off-road monster

Na te zijn uitgerust met kettingen die elk 1,3 metrische ton wegen, is de Tesla Model 3 nauwelijks meer te herkennen (Afbeelding: The Real Life Guys)
Na te zijn uitgerust met kettingen die elk 1,3 metrische ton wegen, is de Tesla Model 3 nauwelijks meer te herkennen (Afbeelding: The Real Life Guys)
De ongelooflijk zware kolos op basis van een Tesla Model 3 biedt een zeer royale bodemvrijheid van 31,5 inch en zou daarmee de nogal beperkte off-roadcapaciteiten van het standaardmodel van de populaire volledig elektrische sedan gemakkelijk moeten overtreffen.

Zelfs in het aankomende tijdperk van elektrische mobiliteit zullen ingenieuze tuners hun technisch complexe auto's op batterijen waarschijnlijk blijven omtoveren tot opvallende en unieke EV's. Terwijl veel professionele knutselaars hun auto bij deze tuning graag straatlegaal houden, heeft een groep Duitse YouTubers nu een Tesla Model 3 getransformeerd in een beslist niet straatlegale off-road tank die zelfs schaduw werpt op de gargantueske Hummer EV.

Om de duidelijk slechte off-road capaciteiten van de populaire elektrische sedan van de Amerikaanse fabrikant aanzienlijk te verbeteren, hebben de Real Life Guys hun gesponsorde Tesla Model 3 uitgerust met twee grote kettingen, elk met een gewicht van 1,3 ton. Na vier weken werk ziet het eindresultaat eruit als een elektrische tank die in staat zou moeten zijn om elk type terrein aan te kunnen dankzij zijn enorme bodemvrijheid van 31,5 inch, wat 26 inch meer is dan een standaard Tesla Model 3.

De YouTube video die in de loop van dit tuningproject is gemaakt, toont het uitgebreide laswerk aan de enorme stalen structuur die alle noodzakelijke componenten bevat voor het aandrijven van de tankachtige kettingrupsen. Ondertussen kan de zware lier die aan de voorkant van de aangepaste Tesla Model 3 is bevestigd tot zes ton trekken, wat gelijk staat aan het totale gewicht van de zwaar aangepaste elektrische sedan. In een toekomstige video willen de makers van automotive content de off-roadcapaciteiten van hun met kettingen aangedreven Tesla Model 3 illustreren, en de zelfverzekerde tuners hebben Tesla CEO Elon Musk zelfs een zitje aangeboden voor deze aankomende testrit.

Koop de Tesla Motors 24' kabelmuurconnector op Amazon

Enrico Frahn
Editor of the original article: Enrico Frahn - Tech Writer - 960 articles published on Notebookcheck since 2021
contact me via: LinkedIn
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 234272 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Tuners veranderen de Tesla Model 3 in een zes ton wegend off-road monster
Enrico Frahn, 2022-05-13 (Update: 2022-05-13)