Notebookcheck Logo

Minuscule niet-invasieve glucosemonitoring SoC van Movano voltooit tests en op weg naar studies van draagbare prototypesystemen

De Movano aangepaste SoC zou uiteindelijk geïntegreerd kunnen worden in een wearable, zoals een smart ring of smartwatch. (Afbeelding bron: Movano - bewerkt)
De Movano aangepaste SoC zou uiteindelijk geïntegreerd kunnen worden in een wearable, zoals een smart ring of smartwatch. (Afbeelding bron: Movano - bewerkt)
Movano heeft veelbelovend nieuws bekendgemaakt met betrekking tot de ontwikkeling van zowel niet-invasieve glucosemonitoring als bloeddrukmeting zonder manchet. Het bedrijf heeft de functionele tests van zijn piepkleine aangepaste SoC (System-on-Chip) afgerond en bereidt zich nu voor om de prestaties van de processor te bestuderen als onderdeel van een vermoedelijk draagbaar glucosemonitorsysteem.
Daniel R Deakin, 🇺🇸 🇮🇹 ...

Pijnloze, naaldloze, niet-invasieve continue glucosemonitoring is de afgelopen jaren het doel geworden van menig biotechbedrijf en healthtech-startup; slechts weinigen lijken echter dezelfde soort vooruitgang te boeken als Movano. Het bedrijf achter de Movano Ringdie verschillende biomarkers kan meten om gegevens te verstrekken over de gezondheid van de drager (temperatuur, bloedzuurstof, enz.), heeft een update gegeven over zijn werk op het gebied van pijnloze, niet-invasieve bloedsuikermeting. Het bedrijf heeft zijn aangepaste SoC getest en heeft nu de functionaliteit ervan gevalideerd, met als volgende stap klinische studies als onderdeel van een prototype wearable.

Movano is erin geslaagd vier geïntegreerde circuits (IC's) te doen krimpen tot één enkele sensor met "multi-chip architectuur". Dus zoals het bedrijf beweert, heeft de SoC dan "de kracht van 4 chips in 1" terwijl hij op een handzaam klein formaat van 4 mm x 6,7 mm komt, wat veel kleiner is dan iets als de A15 Bionic SoC die wordt geleverd in de iPhone 13 Pro (8,58 mm x 12,55 mm). Deze kleine Movano SoC maakt gebruik van mmWave radiofrequenties om de relevante biomarkers te meten, wat zowel voor niet-invasieve glucosemetingen als voor bloeddrukmeting zonder manchet zou kunnen zijn. Naar verluidt zijn vier jaar ontwikkeling en investering nodig geweest om deze nieuwe technologie tot stand te brengen.

Movano beschrijft de chip als "de kleinste ooit met radiofrequentie (RF) uitgeruste geïntegreerde schakeling (IC) die speciaal is ontworpen voor bloeddruk- of glucosemonitoringsystemen" en verzekert dat de SoC nauwkeurig is. Dit zal verder worden getest in de volgende fase van O&O, waarbij de sensor zal worden geïmplementeerd in een "prototypesysteem", dat een wearable zou kunnen zijn in de vorm van een smartwatch, of misschien is het bedrijf zelfs van plan zijn niet-invasieve glucosemeetsysteem te integreren in een nieuwere versie van de eerder genoemde Movano Ring.

Wat voor veel mensen met type 1- of type 2-diabetes het belangrijkst zal zijn, is de "triple-A"-factor: Beschikbaarheid, Betaalbaarheid, Nauwkeurigheid. Wanneer zal het toestel beschikbaar zijn, zal het betaalbaar zijn voor de meerderheid van de diabetici, en zal zo'n nieuwe niet-invasieve CGM dezelfde soort vitale nauwkeurigheid kunnen bieden als bloedtesten met een vingerprik? Zoals gebruikelijk is bij veel van deze apparaten, is er momenteel nog geen schatting van de prijs of een voorspelde release datum van Movano. De concurrentie in deze specifieke arena is vrij hevig, met sommige bedrijven die reeds ofwel beweren een niet-invasieve continue glucosemeter te hebben klaar voor de markt te hebben of zich te richten op het komende jaar of twee voor de lancering

Koop Skin Grip CGM kleefpleisters op Amazon

Movano's aangepaste SoC. (Beeld bron: Movano)
Movano's aangepaste SoC. (Beeld bron: Movano)

Bron(nen)

PLEASANTON, Californië, 12 mei 2022 /PRNewswire/ -- Movano Inc. (Nasdaq: MOVE), een doelgericht bedrijf in oplossingen voor de gezondheidszorg op het snijvlak van medtech en consumentenapparatuur, kondigt aan dat het met succes de functionaliteit van zijn eigen en gepatenteerde system-on-a-chip (SoC) heeft gevalideerd. Met een afmeting van 4 mm x 6,7 mm combineert de SoC meerdere antennes en een verscheidenheid aan frequenties in het kleinste radiofrequentie (RF)-ondersteunde geïntegreerde circuit (IC) ooit, speciaal ontworpen voor bloeddruk- of glucosemonitoringsystemen. Movano heeft de geïntegreerde sensor vanaf de grond opgebouwd in een poging om een ongekend niveau van precisie in gezondheidsmonitoring te bereiken, en heeft vier jaar geïnvesteerd in deze nieuwe niet-invasieve sensortechnologie.

Movano's eigen en gepatenteerde System-on-a-Chip, het kleinste op maat gemaakte RF-ondersteunde IC dat ooit is ontworpen voor bloeddruk- en glucosemonitoring.

"De meerderheid van de huidige wearables op de markt maakt gebruik van kant-en-klare optische sensoren, terwijl Movano aanzienlijk heeft geïnvesteerd in het creëren van een eigen volledig geïntegreerde mmWave-sensor, simpelweg omdat de standaardbenadering niet het niveau van nauwkeurigheid, flexibiliteit van vormfactor of kosten kan bieden dat wij nastreven," aldus dr. John Mastrototaro, CEO van Movano: "RF biedt de mogelijkheid voor een grotere nauwkeurigheid in gezondheidsmonitoring voor een bredere populatie omdat het niet wordt beïnvloed door verschillende huidpigmentatie, zoals het geval kan zijn met optische sensoren. Bovendien wordt onze oplossing gefabriceerd met behulp van de nieuwste processen in halfgeleidertechnologie, wat betekent dat de afmetingen kleiner kunnen zijn en de materialen kosteneffectiever - wat ons meer flexibiliteit geeft in het ontwerp van toekomstige medische apparaten en in ons vermogen om een oplossing te bieden die betaalbaar is, zodat we een groter, meer divers segment van mensen kunnen bereiken. Als voorbereiding op aanvullende klinische studies integreren we de SoC in een nieuw, kleiner prototypesysteem om verdere vooruitgang te boeken in onze zoektocht naar nauwkeurige bloeddruk- en glucosemetingen."

Deze belangrijke mijlpaal benadrukt Movano's unieke investering in R&D, en vertegenwoordigt het hoogtepunt van een enorme onderneming, geleid door ingenieurs met tientallen jaren ervaring in RF, om haar multi-chip architectuur van vier IC's te verkleinen tot een enkele geïntegreerde sensor. Naast deze mijlpaal kreeg de Vennootschap een nieuw octrooi toegekend, waarmee het totaal van zeven Amerikaanse octrooien die momenteel aan Movano zijn toegekend, een feit is. Het nieuwe octrooi beschermt innovaties rond Movano's multi-band chipontwerp, dat gebruik maakt van signaaldiversiteit en geavanceerde signaalverwerkingsmogelijkheden, en dat in de toekomst in verschillende apparaten zal worden geïntegreerd.

Voor meer informatie over Movano, bezoek www.movano.com.

Over Movano Inc.
Movano Inc. (NASDAQ:MOVE) is opgericht in 2018 en ontwikkelt een platform om doelgerichte oplossingen voor de gezondheidszorg te leveren op het snijvlak van medtech en consumentenapparaten. We zijn op een missie om u in staat te stellen en te inspireren om een gezonder en gelukkiger leven te leiden door vitale gezondheidsgegevens te combineren met gepersonaliseerde intelligente feedback in stijlvolle vormfactoren. Movano is van plan om medisch gevalideerde gegevens toe te voegen aan haar platform die zorgverleners en professionals in de gezondheidszorg kunnen gebruiken om u te helpen bij het identificeren, behandelen of beter beheren van de symptomen van chronische aandoeningen.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen betreffende onze verwachtingen, anticipaties, bedoelingen, overtuigingen of strategieën met betrekking tot de toekomst. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op veronderstellingen die wij op de datum van dit persbericht hebben gemaakt en zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, omstandigheden en gebeurtenissen wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten, omstandigheden en gebeurtenissen. Derhalve dient u niet overmatig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen. Voorbeelden van toekomstgerichte verklaringen zijn, onder andere, verklaringen die wij afleggen over verwachte toekomstige bedrijfsresultaten; productontwikkeling en -kenmerken, productlanceringen, klinische proeven en regelgevende initiatieven; onze strategieën, positionering en verwachtingen voor toekomstige gebeurtenissen of prestaties. Belangrijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van die in de toekomstgerichte verklaringen, worden uiteengezet in ons meest recente jaarverslag op formulier 10-K en alle daaropvolgende kwartaalverslagen op formulier 10-Q, en in onze andere bij de Securities and Exchange Commission ingediende verslagen, onder meer onder het kopje "Risicofactoren". Alle toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht gelden uitsluitend op de datum van dit persbericht. We nemen geen verplichting op ons om enige toekomstgerichte verklaring, schriftelijk of mondeling, die van tijd tot tijd wordt gedaan, publiekelijk bij te werken, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige ontwikkelingen of anderszins.

BRON Movano

Daniel R Deakin
Editor of the original article: Daniel R Deakin - Managing Editor News - 2698 articles published on Notebookcheck since 2012
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 233844 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Minuscule niet-invasieve glucosemonitoring SoC van Movano voltooit tests en op weg naar studies van draagbare prototypesystemen
Daniel R Deakin, 2022-05-14 (Update: 2022-05-14)