Notebookcheck Logo

Rokid en Hainan Airlines werken samen om passagiers een Rokid Max-bril aan te bieden om te genieten van virtueel entertainment tijdens 's werelds eerste AR-vluchten

Passagiers van Hainan Airlines genieten van virtueel entertainment terwijl ze de Rokid Max AR-bril dragen tijdens de Lunar New Year-vluchten. (Bron: Rokid)
Passagiers van Hainan Airlines genieten van virtueel entertainment terwijl ze de Rokid Max AR-bril dragen tijdens de Lunar New Year-vluchten. (Bron: Rokid)
Rokid en Hainan Airlines zijn een partnerschap aangegaan om passagiers 's werelds eerste AR-vluchten aan te bieden van 7 februari tot 31 maart 2024. Met behulp van een Rokid Max-bril die verbonden is met het draagbare Rokid Station, kunnen passagiers tijdens de vlucht verschillende soorten entertainment bekijken op een virtueel scherm van 360 inch.

Hainan Airlines in China is een samenwerking aangegaan met Rokid om 's werelds eerste augmented reality-vluchten te lanceren. Met behulp van de Rokid Max AR-bril in combinatie met de draagbare, Android TV Rokid Station, kunnen passagiers die van 7 februari tot 31 maart 2024 op bepaalde Hainan-vluchten vliegen, tijdens de vlucht entertainment ervaren op virtuele schermen van 360 inch.

De Rokid Max AR-bril weegt 2,6 ounce (75 gram), ongeveer het gewicht van twee zonnebrillen. De Max is een ideale metgezel voor entertainment omdat passagiers hem comfortabel kunnen dragen tijdens lange vluchten. Media werd naar de bril gestreamd vanaf het bijbehorende Rokid Station-apparaat via een mini-HDMI naar USB-C-kabel. Samen biedt deze Rokid AR-entertainmentkit tot 5 uur entertainment op oplaadbare batterijen.

Andere luchtvaartmaatschappijen hebben in het verleden al alternatieve realiteitservaringen aangeboden en Qantus heeft al in 2015 Samsung Gear VR headsets aan passagiers verstrekt. VR-headsets zijn echter meestal zwaar, volumineus en oncomfortabel wanneer ze vele uren gedragen worden, en zelfs de nieuwste Meta Quest 3 weegt 18,2 ons.

De Max AR-bril is HDCP-compatibel, waardoor kopieerbeveiligde streamingfilms bekeken kunnen worden. De Max projecteert een virtueel 1080P-beeld van meer dan honderd inch met een helderheid tot 600 nits. De headset kan worden aangesloten op alle populaire spelconsoles, waaronder de Nintendo Switch, PlayStation en Xbox, en dankzij de 120 Hz vernieuwingsfrequentie kunnen gebruikers genieten van vloeiende bewegingen in films en games. Dankzij de ingebouwde dioptrie-aanpassing van 0,00 tot -6,00D hoeven veel bijziende gebruikers geen contactlenzen meer te dragen.

De eerste vlucht HU7874 in China vloog op 7 februari om 10 uur 's ochtends van Shenzhen naar Xi An. Er werden speciaal geselecteerde films ter ere van het Lunar New Year vertoond en tot 31 maart zijn er nog meer dan twintig vluchten gepland. Lezers kunnen thuis van dezelfde entertainmentervaring genieten met hun eigen Rokid Max AR-bril van Amazon.


Extra video van de eerste vlucht: Rokid video op Weibo

De Rokid Max AR-bril projecteert een helder virtueel beeld van 600 nits bij 120 Hz 1080p.
De Rokid Max AR-bril projecteert een helder virtueel beeld van 600 nits bij 120 Hz 1080p.

Rokid en Hainan Airlines lanceren 's werelds eerste AR-vliegervaring

NIEUWS BEZORGD DOOR Rokid

08 Feb, 2024, 01:54 ET

SHENZHEN, China, 8 februari 2024 /PRNewswire/ -- Rokid heeft een belangrijke stap gezet in het herdefiniëren van entertainment tijdens de vlucht en heeft samen met Hainan Airlines 's werelds eerste AR-vliegervaring gelanceerd.

Passagiers die op weg waren van Shenzhen naar Xi'an werden getrakteerd op een unieke verrassing aan boord van Hainan Airlines vlucht HU7874 op 7 februari om 10 uur 's ochtends. Er wachtte een speciale bril op hen bij hun stoel, die een meeslepende entertainmentervaring bood door gebruikers te laten genieten van 3D-films met een randloos scherm van 360 inch, een resolutie van 1080P en een vernieuwingsfrequentie van 120Hz, vergelijkbaar met een privébioscoop op 30.000 voet.

Vanaf 8 februari en gedurende meer dan een maand zullen meer dan 20 vluchten van Hainan Airlines uitgerust zijn met de Rokid AR Entertainment Kits, vooraf geladen met verschillende offline 3D-films, zodat passagiers kunnen genieten van een nieuwe vorm van entertainment tijdens de vlucht. Dit initiatief is bedoeld om reizigers plezier te doen en hun reis te verbeteren met de nieuwste technologie.

Om een soepele en plezierige kijkervaring te garanderen, heeft het Rokid-team het apparaat uitgebreid getest en vijf van de nieuwste films geselecteerd die geschikt zijn om tijdens Lunar New Year te bekijken.

De Rokid AR-bril is ontworpen met het oog op comfort, weegt slechts 75 gram en de batterij gaat tot 5 uur mee, zodat consumenten gemakkelijk drie films in één keer kunnen bekijken. Uitgerust met dubbele richtingsluidsprekers kunnen passagiers genieten van geluid van hoge kwaliteit zonder anderen te storen.

Dit partnerschap betekent een belangrijke stap voorwaarts in de transformatie van het traditionele landschap van entertainment tijdens de vlucht en biedt passagiers een meeslepende reis zoals nooit tevoren. Naarmate de technologie het reizen per vliegtuig verder vorm blijft geven, belooft de toekomst meer gepersonaliseerde en diverse ervaringen voor passagiers.

In de toekomst, met de voortdurende verbetering van infrastructuur zoals 5G-netwerken en cloud computing, is Rokid van plan om de toepassing van zijn AR-technologie in vluchten uit te breiden, waaronder realtime interactieve games en virtuele rondleidingen. Het doel is om van elke vlucht een onvergetelijk avontuur te maken voor passagiers van alle leeftijden, om zo echt het tijdperk van "slimme luchtvaart" in te luiden.

Ga voor meer informatie naar global.rokid.com.

Over Rokid

Rokid, een productplatformbedrijf dat in 2014 werd opgericht, richt zich op mens-computer interactietechnologie. Momenteel werkt Rokid aan het onderzoek en de ontwikkeling van hardware- en softwareproducten zoals AR-brillen en het besturingssysteem YodaOS.

Door onderzoek naar spraakherkenning, natuurlijke taalverwerking, optische weergave, halfgeleiderplatform en hardwareontwerp heeft Rokid een reeks augmented reality (AR)-oplossingen ontwikkeld voor consumenten en zakelijke klanten, waaronder de Rokid Max AR-bril en Rokid Station.

Tot op heden zijn de producten van het bedrijf verkocht en gebruikt in meer dan 80 landen en regio's wereldwijd.

BRON Rokid

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Rokid en Hainan Airlines werken samen om passagiers een Rokid Max-bril aan te bieden om te genieten van virtueel entertainment tijdens 's werelds eerste AR-vluchten
David Chien, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)