Notebookcheck Logo

Raspberry Pi: HAT-kaart maakt de installatie van een SSD mogelijk en voegt sneller Ethernet toe

W01 U2500: Nieuwe HAT voor de Raspberry Pi met een snelle netwerkaansluiting en SSD-poort.
W01 U2500: Nieuwe HAT voor de Raspberry Pi met een snelle netwerkaansluiting en SSD-poort.
De WU01 U2500 is een nieuw, bijzonder eenvoudig te installeren uitbreidingsbord voor de Raspberry Pi 5, dat de installatie van een NVMe SSD en een snelle verbinding met een netwerk mogelijk maakt.

52Pi heeft nu een nieuw uitbreidingsbord voor de Raspberry Pi in de vorm van een HAT. Zo'n bord kan relatief eenvoudig worden aangesloten en er is geen ingewikkelde bedrading voor nodig. De W01 vervult twee functies: het maakt de installatie van snelle en grote opslag mogelijk, en maakt een snellere netwerkverbinding mogelijk.

Specifiek kan een M.2 SSD in de formaten M.2 2230 en M.2 2242 worden toegevoegd via een PCIe lane. De 85 x 56 x 15,15 mm grote kaart is ook uitgerust met een snellere Ethernetpoort, die een gegevensoverdrachtsnelheid tot 2,5 Gbit/s zou moeten halen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u de Raspberry Pi 5 als netwerkopslag gebruikt. Terwijl de SSD is aangesloten via de PCIe lane, is er een USB-aansluiting geïnstalleerd voor de Ethernetpoort.

De netwerkoplossing wordt gevoed met 5 volt en 650 mAh, terwijl de voeding van de NMVe SSD afhankelijk is van de gebruikte SSD. De GPIO-pinnen kunnen nog steeds gebruikt worden en zijn doorgelust, wat betekent dat verschillende sensoren en actuatoren ook toegevoegd kunnen worden wanneer het bord geïnstalleerd is. Momenteel heeft het bord een prijskaartje van $29,99 op https://52pi.com/collections/new-arrivals/products/52pi-w01-u2500-usb-2-5g-ethernet-nvme-for-raspberry-pi-5.

Het aanbod van HAT's voor het aansluiten van PCIe SSD's op de Raspberry Pi is erg groot. Geekworm biedt bijvoorbeeld de X1001, die momenteel op Amazon verkrijgbaar is voor iets minder dan $15. Deze heeft echter geen snellere Ethernetverbinding. Er ontbreekt echter een snellere Ethernet-verbinding.

De SSD is aangesloten via PCIe, de netwerkmodule via USB.
De SSD is aangesloten via PCIe, de netwerkmodule via USB.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Raspberry Pi: HAT-kaart maakt de installatie van een SSD mogelijk en voegt sneller Ethernet toe
Silvio Werner, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)