Notebookcheck Logo

Waveshare: Warmtebeeldcamera geschikt voor gebruik als HAT voor de Raspberry Pi en wordt geleverd met USB-C voor pc's en smartphones

De warmtebeeldcamera als HAT en met een USB-poort.
De warmtebeeldcamera als HAT en met een USB-poort.
Een nieuw uitbreidingsbord maakt het mogelijk om een IR-camera te gebruiken op de Raspberry Pi of via USB type C op vele andere apparaten. Het model heeft volgens de specificaties een vrij hoge vernieuwingsfrequentie en is verkrijgbaar met twee verschillende lenzen.

Waveshare heeft een nieuwe warmtebeeldcamera in het assortiment, die geen stand-alone systeem is, maar speciaal bedoeld is voor de Raspberry Pi. Deze variant wordt rechtstreeks in de GPIO-pin header gestoken en is dus bijzonder eenvoudig te installeren. Hierdoor kan een single-board computer worden aangevuld met een infraroodcamera, waardoor systemen zoals een alarmsysteem met slimme detectie of een oververhittingsdetectiesysteem kunnen worden geïmplementeerd. Het apparaat is niet alleen compatibel met de Raspberry Pi in zijn gebruikelijke vorm, maar ook met de Raspberry Pi Zero. Bovendien is het apparaat ook voorzien van een USB-C poort, wat betekent dat het zowel op een laptop of desktop PC als op een smartphone met Android gebruikt kan worden.

De camera zelf zit niet vast, maar is aan een kabel bevestigd en kan dus op objecten gericht worden. De kabel kan ook vervangen worden door een grotere kabel. De maximale beeldsnelheid is gespecificeerd als 25 beelden per seconde, en de printplaat zelf kan gebruikt worden in een temperatuurbereik tussen - 20 °C en 85 °C. Er kunnen temperaturen tussen - 20 °C en 400 °C worden geregistreerd. Er wordt een meetnauwkeurigheid van ±2 ℃ opgegeven. Tot slot is het model verkrijgbaar in twee versies: één met een gezichtsveld van 45° en één met een gezichtsveld van 90°.

De Long-wave IR warmtebeeldcameramodule met een resolutie van 80 x 62 is direct verkrijgbaar bij Waveshare voor een prijs van $120.

Een FTC-kabel zorgt voor een flexibel gebruik
Een FTC-kabel zorgt voor een flexibel gebruik

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Waveshare: Warmtebeeldcamera geschikt voor gebruik als HAT voor de Raspberry Pi en wordt geleverd met USB-C voor pc's en smartphones
Silvio Werner, 2024-05-20 (Update: 2024-05-20)