Notebookcheck Logo

Oppo Watch 3: ECG, LTPO AMOLED display en tot 5 dagen batterij onthuld door leaker

Hopelijk krijgt de Oppo Watch 3 op enig moment een wereldwijde lancering. (Afbeelding bron: Digital Chat Station)
Hopelijk krijgt de Oppo Watch 3 op enig moment een wereldwijde lancering. (Afbeelding bron: Digital Chat Station)
Digital Chat Station heeft de specificaties geschetst van de Oppo Watch 3, een van de eerste bevestigde smartwatches met een Snapdragon W5 Gen 1-serie chipset. Naar verluidt heeft Oppo de krachtige SoC gekoppeld aan een LTPO AMOLED display, dat zal helpen om een batterijduur tot 5 dagen te garanderen bij algemeen gebruik. ECG-mogelijkheden zouden ook aan boord kunnen zijn voor de Oppo Watch 3, naast andere functies.

Digital Chat Stationheeft specificaties onthuld voor de Oppo Watch 3, waarvan het bedrijf de details al heeft gedeeld op Weibo. zoals we gisteren hebben besproken, zal de Oppo Watch 3 worden gelanceerd met Qualcomm's nieuwste Snapdragon W5 Gen 1 platform, de opvolger van de Snapdragon Wear 4100 serie. Volgens Digital Chat Stationzal de Oppo Watch 3 gebruik maken van de Snapdragon W5 Plus Gen 1, en niet van de gewone Snapdragon W5 Gen 1.

Hoewel het tweetal vrijwel identieke prestaties zal bieden, beschikt de eerste over een co-processor om de levensduur van de batterij te maximaliseren. Vermoedelijk zullen alle Wear OS OEM's behalve Mobvoi gebruik maken van de Snapdragon W5 Plus Gen 1, waarbij Mobvoi in plaats daarvan vertrouwt op hun eigen dual display-technologie. Digital Chat Stationvoegt toe dat de Oppo Watch 3 tot 5 dagen batterijduur zal bieden of 15 dagen bij licht gebruik.

Daartoe beweert Digital Chat Stationdat Oppo de Watch 3 heeft uitgerust met een 1,91 inch AMOLED display dat beschikt over een LTPO backplane. LTPO-backplanes zijn al aanwezig in smartphones van topmerken en stellen apparaten in staat om de vernieuwingsfrequentie van AMOLED-schermen te variëren om het stroomverbruik te minimaliseren. Ook beweert de leaker dat de Oppo Watch 3 zal lanceren met een eSIM, NFC, 5 ATM waterbestendigheid en ECG-ondersteuning, functies die veel van zijn concurrenten al bieden. De prijs is nog niet uitgelekt, maar Oppo zal de Watch 3 naar verwachting later deze maand aankondigen, mogelijk al op 10 augustus.

Bron(nen)

Digitaal Praatstation (1) (2)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Oppo Watch 3: ECG, LTPO AMOLED display en tot 5 dagen batterij onthuld door leaker
Alex Alderson, 2022-08- 4 (Update: 2022-08- 4)